Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Véleményeket kérnék szépen,...

Véleményeket kérnék szépen, miért van ez?

Figyelt kérdés
Gondolom sokan vagyunk, akik gőzerővel írtjuk aszunyogokat, lecsapjuk a legyet, a hangyát, egérfogót teszünk ki az egereknek meg minden, szóval kűzdünk az olyan állatok ellen amik zavarják a környezetünket. Akkor mért vagyok én állatkínzó, hogyha a szomszéd macskája folyton beleszarik a homokozóba és felrúgom? Egészségtelen környezetet teremt a gyerekeknek akik ott játszanának. Mibel különbözik ez attól, hogy ha egy legyet csapok le/egérfogót rakok ki?
2011. febr. 17. 23:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Takard le ponyvával a homokozót. ;)

A cica nem tudja, hogy ezt nem szabad, ő csak egy hatalmas és kényelmes WC-t lát benne.

2011. febr. 18. 17:39
 12/21 A kérdező kommentje:
ÉN pedig egy szőrös focilabdát, aminek kényelmes felülete van, és használat közben még tisztítja is a bakancs felületét.
2011. febr. 18. 17:56
 13/21 AnaRenée válasza:
83%
Valójában az ilyen emberek miatt vagyok állatvédő. Ugyanis a macska a legtisztább állatok egyike, úgy születik, hogy szobatiszta, a homok és a virágföld olyan számára, mint egy benti cicának az alom, nem tud különbséget tenni, mivel a génjeibe van kódolva. És ha Te nem tudsz különbséget tenni egy légy vagy egy szúnyog fél gombostűnyi agya között, amely halálra idegesít, és csipked egész nyáron, meg egy macska között, ami már több ezer éve az emberek barátja, akkor gratulálni tudok neked. Elszégyellheted magad, hogy viszonyulsz a háziállatokhoz, "remélem", a gyerekek előtt bántod a cicát, akik "jó példát" vesznek tőled. Szánalmas. Nyugodtan lehet lepontozni, nem érdekel... Gondolkodjál már el egy kicsit!
2011. febr. 18. 18:41
 14/21 A kérdező kommentje:

Na most nagyon megkaptam a magamét...

Viszont pontosítani szeretnék.

A macska nem barátja több ezer éve az embereknek, csak több ezer éve megengedi az embernek hogy etesse és simogassa, semmit nem ad cserébe, egy önző dög.

Ha az agyméret alapján sorolod be az élőlényeket, akkor magadat gondolom a delfinek alá osztod be, ugyanis nekik jelentősen nagyobb az agytérfogatuk. Vagy tévedek?

2011. febr. 18. 20:49
 15/21 AnaRenée válasza:
49%
Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a legyek, szúnyogok stb, amikkel te érveltél, nem rendelkeznek olyan fejlett idegrendszerrel, mint egy kutya vagy egy macska. És nem, nem sorolom magamat a delfinek alá, semmilyen szempontból sem, mert bár okosak, tény és való, de nem emberek, mi pedig azok vagyunk =) Szóval igen, írhatod, hogy "most aztán megkaptad" de én ezt nem kötözködésből írtam, véleményt kértél, s én így gondolom. Szerintem a te problémádra van más megoldás, a rugdaláson kívül. Egyébként nem önző dög, hidd el, ők is érzik a szeretetet.. de természetesen két fajta ember van, az egyik, amelyik tart háziállatot, a másik meg amelyik megesküszik arra, hogy azok terjesztenek mindenféle betegséget =)mindegy is, nem vitázom, nincs értelme, de azon tényleg gondolkodj el, hogy mitől van ekkora indokolatlan macskaszaporulat, sajnos...
2011. febr. 18. 21:38
 16/21 A kérdező kommentje:

Én degukat tartok. Takarítjuk is őket rendesen meg minden.

Az állat a szomszéd macskája, eddig akármekkora kísértést is éreztem rá, egyszer sem rúgtam fel ( egyenlőtlem kűzdelem lenne azért...) - bár tisztelt szomszéd nem ezen a véleményen van.

Egy hete becsengettem hozzá, egyik kezemben a macskája volt a másikban a gitt amit termelt, mindkettőt tisztelettel visszadtam neki; ezért is perrel fenyegetőzött...

Csak azért kiváncsi voltam a tettlegesség esetén való reakciókra, és nem sokat tévedtem...az emberek még mindig a "macskák cuki kis szőrgombócok" sztereotípiában élnek.

2011. febr. 18. 21:46
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Hát barátom nagyon tévedsz!!Ugyanis a macska haszon állat!!!!Hidd el nekem drágám, ha az a szerencsétlen macska nem lenne a környékeden, akkor nem győznéd naponta fogni az egereket!!!!

Abban is tévedsz, hogy a macska évezredek óta megengedi hogy etessük és simogassuk őket.A macska haszon állat ként lett háziasítva, a kártevő rágcsálók ellen, és sok háznál, mai napig a házi kedvencen kívül ezt a szerepet tölti be.

A szúnyognak, légynek, egérnek csak annyi haszna van, hogy más állatok táplálékául szolgál.

Ellentétbe a macskával, kutyával.

Na a te degudnak, tényleg csak annyi haszna van hogy szereted.Ha szabadon mernéd engedni, hidd el hogy az is a szomszéd kertjébe piszkítana, már amíg lenne rá ideje.Te mit szolnál ha a szomszédod felrúgná?????Ugye nem tetszene.

Na erről enyit, hagyd békén azt a szerencsétlen állatot.

2011. febr. 18. 22:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem ultrahangos riasztóval foglalkozok, egész más, de itt nem részletezném. Ha érdekel, írj :)

Nekem szoba cicáim vannak, de ha kertes házam lenne, biztos, hogy nem engedném, hogy a szomszédhoz menjen át szarni, akárhogy is, de körbekerítenék egy udvarrészt, felülről is, és persze ivartalanítva vannak, így nem járkálnak el annyira.

Ne rúgd a macskát, nekik óriási a fájdalomküszöbük, ezért fájdalmat okozni felesleges, meg el is törheted valamilyét. A lényeg, hogy ijeszd el, veréssel is csak megijed, elég, ha mondjuk leöntöd egy kis vízzel, ha hideg az idő, csak kevéssel, ne fázzon meg. Ugyanis ez nem a macska hibája, ő csak végzi a dolgát, és a te kisállatod is ha elengednéd, biztos összevissza szaladgálna, ez a szomszédod hibája.

2011. febr. 18. 23:47
 19/21 AnaRenée válasza:
Azért örülök, hogy nem tetted meg.. De ez nem sztereotípia, ennek története van. De minden ember teljesen más, neked a deguk okoznak örömöt, azoknak, akik macskát tartanak, azoknak meg a macskák. Megértem, hogy aggódsz a gyerekek egészsége miatt, akkor próbálj megegyezni a figyelmetlen szomszéddal, vagy kérd meg, hogy egy kisebb homokos részt a saját kertjében helyezzen el. A macskák tanulékonyak, megtanulná, hogy ott a helye a "dolognak" Sok sikert a boldoguláshoz ... =)
2011. febr. 19. 11:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Tarts kutyát , az távolt tartja a macskákat és meg lehet neki tanítani hogy ne a homokozóba szarjon.
2011. febr. 19. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!