Hogy lehet hogy a macskám szinte semmit nem csinál egész nap?
Szóval a probléma az lenne, hogy egész nap nem csinál semmit...
Íme a napirendje: alvás (kb 12-14 óra), evés (kb 2 perc), séta a lakásban (5-10 perc), és alvás (a nap hátralevő részében)
Szóval hogyan lehetne felélénkíteni őt anélkül hogy bántalmaznám vagy kínoznám?
Ugye nem Garfieldnak hívják?m :D
Benti cica? Vidd el sétálni, a friss levegőtől elevenebb lesz.
Enyémek is nagyrészt alszanak napközben, de azért este aktivizálódnak.
Én vettem nekik egy macskaalagutat,ezzel szerintem tudna játszani egyedül is.
Többnyire ilyen a macska természet. Gondolom már nem kölyök, így a játék sem hozza lázba. Nekem is van kettő, az idősebbik átalussza a nap nagy részét és szerencsére az éjszakát is. Mivel ketten vannak, kergetőznek napi néhány percet a házban, de ezt akkor is megcsinálta az első velünk is, mikor még nem volt meg a második cica. Ha nem akar játszani, nem érdemes erőltetni. A természetben is sokat alszanak a macska félék, a lakásban tartott, gazdi által etetett cicáknak pedig még vadásznia sem kell.
Gondolom azt tudod, milyen játékokat szeretnek a cicák. Az enyémeknek vettem kis szőrös, zörgős egérkéket, azokat is szeretik dobálni, kergetni, az egyik pedig a zokni csomóval játszik, ha csak teheti, ellopja a zoknikat.
Az enyémek is sokat alszanak, a mocskok:) Bár ha otthon vagyok napközben, akkor tzöbbet vannak ébren.
Az enyémek hajnalban aktívak,5-kor nekiállnak rohangálni kaparni, burogatni, stb.. amikor mi még alszunk, ill kora este.
Ilyenek a macskák. Főleg a bentiek. Ők többet alszanak, mert ingerszegény a környezetük.
Nekem mondjuk kinti-benti a cicám és ez a napirendje:
7:00 bejön, eszik-iszik és lekuporodik aludni
12-13:00 körül felkel, kimegy isten tudja mit csinál, mert azonnal eltűnik a szemem elöl.
13-14:00 bejön, iszik alszik
19:00 kaja+alvás
21:00 kimegy vadászik (tuti mert ha megyek ki a kaput bezárni, a kocsi alól engem is levadászik)
Majd reggel folytköv.
Ezt igy halál frankon írtam, nem tudom miféle macska ez, de simán órát lehet hozzá igazítani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!