Szőrhullás elleni házi megoldások?
Szia!!! Nàlunk a tàp és alutasakos kaja vàltàs utàn jelentkezett hasonlò szôrhullàs, csak nàlunk pluszban sebekkel... Az àllatorvos szerint égés volt, aztàn nekem is itt sikerûlt ôtleteket szereznem, hogy mi is lehet a baj, miòta nyers hùst kap és a régi "szar" tàpot hìzott fél kilòt egy hét alatt a sebek leestek és jônnek a szôrôk :) Szal ez allergia volt, én itt is hasonlòra gyanakszom, mert ugye az allergiàs reakciò a macskàk bôrén, szôrén jelentkezik... Ha te is ilyen bizalmatlan vagy az orvosokkal, hozzàteszem én is, akkor inkàbb pròbàlj valamit vàltoztatni az etetésben, itt pl a Gourmet volt a hibàs és az RC tàp... fura mi? :)
Kitartàs, ìrj majd
Hàt nézd, ha érzékeny a cicàd, màr ùgyértem lelkileg, akkor lehet, persze, benne van a pakliban, nàlunk annyi elég volt, hogy ismerôseink jôttek làtogatni, de hàt a cica még nem ismerte ôket, utàna egy pàr hétig igencsak megviseltnek tûnt, sokat bùjt és olyan volt, mintha minden neszre megijedne, nem csak felfigyelne, hanem rendesen reszketett, akkor volt szôrôzés is rendesen, amùgy rendbejôtt, tôbbet kellett szeretgetni, bàr nàlunk sima hàzi cicò van, nem hosszùszôrû... Ja, én is gondolkodom, hogy beolvassak az orvosnak, de ahhoz elôbb még tanulom a nyelvet... :)
Az allergiàra visszatérve, nem csak a tàp lehet a ludas, hanem az alutasakos is... Milyet adsz neki?
Én is az étrendből adódó allergiára vagy vitaminhiányra gyanakodnék.
Szárazat adsz neki, vagy konzervet? Utóbbi esetben melegíted a kajáját? Hogyan? Tudod, hogy a magas hőmérséklettel melegítés, és a mikró vitamin- és taurin gyilkos?
Az én macskám épp most van túl egy majd' két hónapos éhségsztrájkon (az elszánt baromfi etetési kísérletemet kellett blokkolnia), és közben én is megnövekedett szőrhullást, a végén már kezdődő bőrsebet tapasztaltam nála.
Ja, szerintem nem az étrendváltási stressz miatt kezdett el hullani a macskám szőre, hanem simán csak azért, mert az éhségsztrájk miatt egyszerűen csak nem vett magához elég tápanyagot. Van olyan vitamin, aminek a hiánya szőrhullást, és egyéb bőrproblémákat okoz.
Az étrendváltási stressz azért nemigen okozhatta, mert nem volt az olyan drasztikus. Mindig van fele résznyi csirkehús a kajájában, most csak annyi történt, hogy a másik fele is csirke lett. Ettől durvult be a cica. Két hete visszakerült a marhahús a kajájába, azóta eszik rendesen, a szőrhullás csökkent, a bőre pedig már csaknem teljesen meggyógyult, mindenféle kezelés nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!