Ki mit gondol macsek pórázról/hámról?
1 hét mulva kapok cicát és jó ötletnek tartom hogy rászoktassam hámra és sétálásra,mert van egy park 1 utcányira tőlünk.
tapasztalatokat várok!! és hogy ki mit gondol mennyire jó ez a cicának?!
Enyém is kijön némelyik kutyával, de az éles hangon ugató kutyáktól teljesen bepánikol, szinte az eszét vesztve rohanna el. Úgy vergődik a póráz végén, hogy majd lenyúzza a hám a nyakáról a bőrt. Fára felmászás, vagy nálam menedéket keresés nála ilyenkor szóba se jön.
Emiatt csak tökéletesen "ismeretlenkutya-mentes" helyen sétáltathatom.
Séta közben tényleg arra megy, amerre a ő akar, bár minimális mértékben azért irányítható. Nem zárom ki, hogy sűrűbb sétával meg lehetne tanítani, hogy láb mellett menjen. Csak a kutyaveszély miatt nincs értelme nagyon sétára gyúrni.
Az enyém az első perctől szerette a hámot amit készítettem neki (úgy csináltam meg, hogy ha felakad, akkor ki tudjon bújni belőle, de ha pórázon van, akkor tudjam tartani).
A kutyákkal kell csak vigyázni.. Az enyém nem veszi észre amikor messze vannak, így van időm kézbe venni. Egyébként utálja a kutyákat, morog rájuk, támad vagy felszalad a fára.
Nem egyszerű a cicasétáltatás :)
Amikor kicsi volt, egyszer felmásztam érte a fára, mert azt hittem nem tud lemászni. Aztán rájöttem hogy csak felesel amikor hívom és nyávog. Most már tudom hogy csak erélyesebben kell hívni és lejön (néha a nyakamba ugrik).
Sok sikert és türelmet a cicasétáltatáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!