Szeretnék egy cicát, de fogalmam sincs, hogy lányt, vagy fiút. Van valami különbség a viselkedésükben (szobacica lesz)?
Én úgy vettem észre, hogy a fiúk barátságosabbak és nyugodtabbak.
Nekem egy 1 éves félhosszú szőrű fekete kis angyalkám van.
Elég nagyra nőtt.
Az igaz, hogy büdösebbet pisil, mint a lányok, de most fogom kasztráltatni.
Sok lánycicám volt már, de egy sem volt olyan közel hozzám lelkileg, mint ez a fiú.
Okos, barátságos, nyugis és nagyon ragaszkodó.
Tehát szerintem fiú.
Attól hogy ivartalanítva van egy fiú macska,attól még ugyan úgy szanaszét spriccel....
Az meg a másik hogy a lány macskák is ugyan úgy lehetnek okosak,aranyosak,szelídek,szeretni valók miegymás..Csupán nevelés és gondozás kérdése az egész.
És az tény egy macskának nem igazán jó a lakásban.Csak kínzás neki..főleg egy idő után.
Macska kertes házakhoz valók.
Dr.T.K.
"Nekünk fiúmacskáink voltak, kertben, és nem voltak ivartalanítva, csatangoltak is sokat, nyáron hetekre eltűntek. De legalább rendes macskaéletet éltek. Kíváncsi vagyok, egy szobacicának mi örömet jelent az élet a zabáláson kívül. Neked biztos jó, hogy van egy plüss díszállatod, amit megcirógathatsz néha, és ettől te jól érzed magad. De ilyen erővel halakat is vehetnél, biztos szórakoztató nézni őket és kevesebbet igényel, mint egy macska... "
kissé ellentmondásos nekem, hogy míg te több macskát is tartottál ivartalanítás nélkül (ehhez hozzájárulva az amúgy is elég népes kóbor kiscica tömeghez), addig engem kritizálsz azért, mert lakásban akarok tartani - mellesleg még így is ivartalanítva - egy macskát. szerintem el kéne gondolkodnod, hogy ki mennyire felelős állattartó.
igen, a "kerticica" romantikus elképzeléssel szemben én sokszor azt látom, hogy ezek a macskák előbb utóbb elüttetik magukat, a szobacica ismerőseim viszont teljesen nyugodtak és békések.
most egy másik ismerősöm azt mondta, hogy ha fiatalon ivartalaníttatják a fiúkat, akkor sosem fognak jelölgetni.
Persze, hozzáállás kérdése.
Ettől függetlenül, akár tetszik, akár nem, a macska szabad állat, kertbe való és ez egyedül neked jó, hogy egy kis plüssállat lesz belőle. De ilyen erővel majd a gyerekedet se engedd ki az utcára, emberek közé, hanem tartsd egy hermetikusan lezárt szobában, mert a végén elkap valami betegséget, elüti egy autó, megtámadják, satöbbi.
És persze, én sem szeretném szaporítani a kóbor cicák tömegét, ettől függetlenül meg nem érzem azt, hogy jogom lenne megvonni egy élőlénytől a szexualitást. Bár hozzáteszem, attól, hogy okosan ivartalanítod a macskád, még élhetne kertben, de ugye ez már szimplán az önzőséged miatt nem menne. Jó lenne, ha tudnál élni hagyni egy aládrendelt élőlényt.
Szia!
Nekem van kandúr és nőstény cicám is és tapasztalatból mondom a kandúr cica sokkal jobban ragaszkodik hozzám mint a nőstények,és ezt már mástól is hallottam!
Egyébként a brit kandúr cicákra nem jellemző hogy jelölgessenek, pláne ha egyedül vannak!
Még valamit szerettem volna mondani! Ha ivartalaníttatod mielőtt ivarérett lessz (8-12hónapos)egyáltalán nem fog jelölgetni akármilyen fajta cicáról is van szó!
Szerintem FIÚ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!