Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a cicámmal?

Mit csináljak a cicámmal?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen rávettem apát hogy legyen a panelházban cicánk.Nem bírom ki cica nélkül.Volt már minden állatom de nekem cica kell.Hoztunk egy félperzsa cicát.Bepisil az ágyra,focizik az ürülékével,felmegy az asztalra stb.Szeretem meg minden de már ott tartunk hogy elviselhetetlen.Nem lehet beengedni mert az az első hogy bepisil.mit csináljak?
2011. jan. 29. 11:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Belenyomom a fejét=Megszagoltatom vele hogy tudja szegény állat miért van lecseszve!Köszönöm kedves utolsó:)
2011. jan. 29. 13:32
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

És te azt hiszed, hogy szerencsétlen macska tudja, hogy miért nyomod bele a fejét. Olvasgass kicsit macskás könyveket.

Így van, minden macska normális, ha normálisak a körülmények. A félrepisilésnek pszichés okai vannak, nem azért teszi a macska, hogy az embert bosszantsa. Valami miatt nem érzi magát biztonságban, ezért "elöl hagyja" az ürüléket és a pisit, nem kaparja el, ahogyan ezt egy kiegyensúlyozott macska tenné.

Puszi

Fanni

2011. jan. 29. 13:41
 13/21 A kérdező kommentje:
Kedves Fanni!A macskaalmot használja a cica elássa amit el kell!tehát nem az van amit te mondasz már bocs!És aki leoltott téged teljesen igaza volt!
2011. jan. 29. 13:59
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondod, 12 hetes? Mekkora volt, mikor elhoztatok? Mert amit leirsz, elegge tipikus koran elvalasztott kismacska problemanak tunik. Foleg, hogy a tenykedeseit ugy "jutalmazak", hogy kizarjak (hiszen azt irod "nem lehet beengedni". )

Amit tehetsz, hogy komolyan, es sokat foglalkozol vele. Minnel tobbet a kozeledben tartod, hogy ne erezze magat egyedul.

A masik lehetoseg egy kicsit neveltebb, tars macska beszerzese lenne, de ez nalatok a alapproblema miatt, nem megvalosithato.

2011. jan. 30. 11:59
 15/21 A kérdező kommentje:
8 hetes volt mikor el lett hozva.Felraktam egy olyan takarót amit már egyszer lepisilt és nem mostuk mi mert egy sz@r.Hogyha véletlenül lepisilné akkor sem lenne akkora gond.Látom rajta hogy az a baja sokat van egyedül meg az is hogy korán lett leválasztva de így hogy bepisil nincs rá sok időm.Mert l tanulás közben nyugodtan simogathatnám de így nem lehet.
2011. jan. 30. 14:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Az én cicámnál a takaróra pisilés megoldódott miután ivartalaníttattuk.Szerintem nálatok is megoldás lenne!

Asztalra felugrálásról nincs információm,az enyém sose csinált ilyet :)

2011. jan. 30. 16:55
 17/21 anonim válasza:
100%
Nem szabad belenyomni, max megszagoltatni és egyből odavinni az alomhoz, hogy megértse hova kell csinálnia a "kis" dolgait. Egyik macskánknál bevált. De nem kell teljesen belenyomni!!! Vagy az alomhoz viszed, megkapartatod a melső mancsaival az almot, a mostani macskámat így szokattam az alomhoz. Viszont ahogy olvastam a macskád szobatiszta, csak néha pisil a a paplanodra. Lehet h azt érzi hogy hanyagolod. Egyik barátnőm ismerősének a 2 macskája elkezdték a polcról ledobálni a tárgyakat, mivel nagyon igényelték a gazdája figyelmét. De az is lehet, hogy azért csinálja ezeket, mert még csak 12 hetes...
2011. jan. 31. 21:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hasonló problémám a macskával. Sőt, előfordult, hogy nem csak pisilt :S.... na, mindegy. Bármennyire is imádtam őt,(én is nagyon macskás vagyok)rájöttem, hogy nem hoztam világos és egyértelmű szabályokat, éppen ezért (és jogosan)a mcska úgy gondolta, hogy mindent megtehet. Vannak olyan értelmesek, mint a kutyák, vagyis a büntetésből ők is tanulnak. Azaz, ha az ágyneműre piszkított, akkor egy időre szigorúan kivolt tiltva a szobából. Sőt, minden szobából, hogy nehogy véletlenül átszokjon egy másik ágyneműre.

Az asztalra felmenéshez nem tudok mit írni, mert nekem olyen macskám még nem volt, amelyik akár meg is próbált volna felmenni. Bár szerintem, ha felemeled hangod, és nagyon határzottan letessékeled, akkor érteni fog belőle. Valószínűleg azonnal újra és újra megfogja próbálni, de ne add fel, ha harmindszor csinálja egymás után, de harmindszor rakd le onnan és fontos, hogy ne veszítsd el a türelmedet. Nem akarok hosszan írni, de egy sztori jutott eszembe, egyszer egy idegen macska sétált be a kapunkon, és én szívesen is fogadtam volna, de az volt az első dolga, hogy neki támadt a kutyának, na, mondomm többet te ide be nem jössz, az biztos. FÉL! napig kínlódtam vele, de ő mindig visszafordult, ki tettem a kapun és mire visszafordultam, már jött is utánam, és ez így ment hosszú órákig, mire egyszercsak megunta, elment, és soha többé nem volt kedve hozzánk jönni.

Az ürülék focizásról jut eszembe, mennyit játszol vele egy nap? Nem lehet, hogy nincs eléggé lefárasztva? Ha azt látod, hogy elkezd vele játszani, mutass neki egy sokkal izgalmasabb alternatívát helyette.

Ne haragudj, ha nagyon túl sokat írtam, de azért remélem tudtam segíteni.

2011. febr. 1. 10:28
 19/21 A kérdező kommentje:

köszönöm hogy irtatok!Remélem még írnak páran.Minél több ötlet több választék.Nem mindig tudok vele eleget játszani:s

Próbálom minden időm vele tölteni de nem mindig jön össze.

2011. febr. 1. 22:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Apukád mivel érvelt, miért nem akarta, hogy macskátok legyen?
2011. febr. 2. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!