Tényleg igaz az, hogy a teknőctarka macskák csak nöstények és a vörös macskák meg mind hímek?
A mi szomszédunkba van egy tarka(cirmos vörös fehér árnyalattal)és a ,ásik szomszédunkba pedig egy vörös fehér árnyalattal.Azoknak kölykeik lettek az apjuk elpusztult va de most beszéljunk a kölykökről 3 kölyök lett az egyik egy sima cirmos(kandúr) a másik cirmos fehér árnyalattal(nőstény) na de most egy Vörös és az kandúr de nem tudom mér ilyen hosszan írtam elég lett volna egy válaszba de én még teknőstarka macskát nemláttam aki látott tud küldeni róla e-mailon képet?e-mailom:zoli0@citromail.hu By:zoli
UI.:Nézzétek meg a kérdéseimet Köszi
Létezik vörös-fekete fiú cica is,csak nagyon-nagyon ritka.(Kb.mint a kék ÉS zöld szemű,fehér bundájú fiú cica)
A többi színkombináció természetesen mindkét nemből "létezik".
A nőstények XX nemi kromoszómákkal rendelkeznek (mint ahogy mi nők is..), melyek közül az egyik (véletlenszerűen) inaktiválódik a testi sejtekben. Attól függ a szőrzet helyi színe, hogy melyik éppen inaktiválódik adott területen, ezért lesz látszólag random két színű nőstény macska.
Hímeknél (XY) akkor tudom elképzelni, ha XXY kromoszómákkal rendelkeznek, ami persze nem normális, de ritkán előfordul. Valóban terméketlenséggel jár.
A vörös hímekkel/nőstényekkel nem tudom mi a helyzet... Ha valaki tudja, érdekelne a megoldás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!