Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tényleg igaz az, hogy a...

Tényleg igaz az, hogy a teknőctarka macskák csak nöstények és a vörös macskák meg mind hímek?

Figyelt kérdés
Több ismerőstöl hallom, de nemtudom valóban igaz e. Ha valaki esetleg genetikai magyarázatot tud azt is szivesen fogadom;)
2009. febr. 5. 22:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk sok teknőctarka és vörös,vörös-fehér macskánk volt/van.A tarkák mind nőstények és a vörös macskák mind kandúrok.Ez genetika.
2009. febr. 6. 09:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Most néztem meg a Macskatartók kézikönyvében és abban azt írják hogy:-"Egy alomban általában még a legkedvezőbb körülmények között is csak egy teknőctarka kölyök szokott lenni,s ez szinte mindig NŐSTÉNY ,mivel a macskákban a szín és az ivar genetikailag egymáshoz kapcsolódik. A ritkán előforduló TEKNŐCTARKA KANDÚROK terméketlenek!" Remélem tudtam segíteni!
2009. febr. 6. 11:25
 13/22 anonim ***** válasza:

A mi szomszédunkba van egy tarka(cirmos vörös fehér árnyalattal)és a ,ásik szomszédunkba pedig egy vörös fehér árnyalattal.Azoknak kölykeik lettek az apjuk elpusztult va de most beszéljunk a kölykökről 3 kölyök lett az egyik egy sima cirmos(kandúr) a másik cirmos fehér árnyalattal(nőstény) na de most egy Vörös és az kandúr de nem tudom mér ilyen hosszan írtam elég lett volna egy válaszba de én még teknőstarka macskát nemláttam aki látott tud küldeni róla e-mailon képet?e-mailom:zoli0@citromail.hu By:zoli

UI.:Nézzétek meg a kérdéseimet Köszi

2009. febr. 6. 21:42
 14/22 anonim ***** válasza:

Létezik vörös-fekete fiú cica is,csak nagyon-nagyon ritka.(Kb.mint a kék ÉS zöld szemű,fehér bundájú fiú cica)

A többi színkombináció természetesen mindkét nemből "létezik".

2009. febr. 18. 08:45
 15/22 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezek teknőc tarka cicák, 3 szinűek. Azótta én is utána néztem, a teknőc tarka macskákat valóban irták több helyen hogy getetikailag nöstényeg, vagy ha ritka esetben hím, akkor ivartalan. De a vörös macska, mindig kandúr, arra még sehol nem találtam rendesen alátamásztottleirást.

2009. febr. 18. 14:44
 16/22 anonim válasza:
100%
Nekem az anya teknőctarka volt és 3 kölyökből 2 vörös, és mindkettő hím
2009. júl. 6. 19:41
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
Tricolor valóban csak nőstény lehet, és teknőc is általában nőstény (ha kandúr, akkor steril). Vörös viszont lehet nőstény is (épp az egyik kolóniamentéskor találkoztam egy teljesen vörös macskával, és úgy vittem ivartalanítatni, hogy biztos kandúr.Nőstény volt.)
2009. okt. 14. 21:51
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Nekem volt egy vörös cicám, aki nőstény volt, úgyhogy a 2. az elméletet cáfolnám
2010. máj. 8. 19:29
 19/22 anonim válasza:

A nőstények XX nemi kromoszómákkal rendelkeznek (mint ahogy mi nők is..), melyek közül az egyik (véletlenszerűen) inaktiválódik a testi sejtekben. Attól függ a szőrzet helyi színe, hogy melyik éppen inaktiválódik adott területen, ezért lesz látszólag random két színű nőstény macska.

Hímeknél (XY) akkor tudom elképzelni, ha XXY kromoszómákkal rendelkeznek, ami persze nem normális, de ritkán előfordul. Valóban terméketlenséggel jár.

A vörös hímekkel/nőstényekkel nem tudom mi a helyzet... Ha valaki tudja, érdekelne a megoldás :)

2011. márc. 21. 22:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Nekem teknőctarka ciccem van, mikor jött hozzá az állatorvos, ő mondta, hogy szinte mindig nőstény az ilyen színű, ha mégis kandúr, akkor tényleg ivartalan.
2011. ápr. 21. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!