Mitôl lehet ez? Cicabaj van!
Sziasztok!
Van egy 10 hònapos lànycicàm, aki épp tûzel.. Emiatt nem nagyon eszik.. Hétfôn felfedeztem a làbàn egy sebet, kb 2cm àtmérô, orvos szerint égés, szerintem egyàltlàn nem az.. épp hogy hazaértûnk az orvostòl, észrevettem egy màsik helyet a mellsô làbàn, ahol szintùgy elkezdett ritkulni a szôr és alatta piros a bôre... ez volt tegnap, erre ma a seb betadinozàsa kôzben vettem észre, hogy a talpàn az ôsszes kis pàrnàcskàn hàmlik a bôre... Mostmàr komolyan nem tudom mire véljem, de az tuti, hogy nem égés.. Kérdésem az, hogy esetleg tapasztaltabb gazdik ismernek-e olyan betegséget, fertôzést, ami okozhat ilyet.. Cicusom bennlakò, egyàltalàn nincs mòdja màs àllattal, macskàval talàlkozni..
Segìtsetek pàr gyanùval, hogy felkészûlt legyek, ha az orvoshoz legkôzelebb viszem, mert itt kôlfôldôn annyira nem egyszerû megértetni a dokival, hogy mi van..
Ha benntartod, akkor a fertőzést kizárnám és inkább allergiára tippelnék, pl. új szőnyeg, tisztítószerek, új táp, stb.
Amúgy nem lehet, hogy az orvos nem égést, hanem gyulladást próbált magyarázni?
Szia, nem, nem gyulladàst magyaràzott, hanem hogy akàr a sûtôvel, vagy a radiàtorral is megégetheti magàt, de ez mondom kizàrt...
Allergiàs lehet az ùj tàpra? Hàt ez furàn hangzik, de még az is lehet, nincs ùj szônyeg(sajnos) (: és semmi egyéb ami vàltozàs lehetene a szàmàra...
Anyum annyit mondott telefonon, hogy esetleg ekcéma.. ;(
Lehet ez rûhesség kezdete, vagy valami atka? ô az elsô ciccem, kicsit bizonytalan vagyok..
Ok, kôszi! :)
Most januàr elején vàltottunk gourmet-ra meg ultima tàpra, mert amit elôtte kapott azt nem ette meg... de ez ugye lehet amiatt is hogy elkezdett tûzelni..
Orvos azt mondja, hogy lakàsban tartott cicàknak elengedhetetlen az hogy tàpot egyen, a vitaminok miatt... Szerintetek ha én hàzilag etetem a tàp mellett, az segìthet? amùgy van egy-két kreatìv ôtlet, hogy mit, hogyan készìtsek el neki?
Mégegyszer, kôszi mindenkinek eddig :)
Én másik orvoshoz vinném, nem találgatnék.
Nem minden állatorvos jó, egyik ráfogta a kandúromra, hogy halálos beteg (veseelégtelenség), egyen gyógytápot. Elvittem egy másikhoz, megkértem, hogy vérvétellel bizonyítsa be, és kiderült, hogy a cica makk egészséges. Nem kell vakon megbízni az orvosokban, próbálj meg egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!