Macskát hogy kell fürdetni?
Hajjajj, macskát fürdetni külön harcművészet...főleg, ha nem szereti a vizet, és ugye a legtöbb macs nem szereti.
Csak akkor fürdesd meg, ha muszáj (mondjuk koszos lett, nagyon büdös).
Vidd be a fürdőbe, zárd be az ajtót, ne tudjon kiszökni. Készíts elő törölközöt, amivel majd megtörlöd.
A kádba, vagy lavórba, amiben fürdeted, engedj kis langyos-meleg vizet, abba ültesd bele a cicát. Fogd le, mert ki akar majd szökni.
Óvatosan mosd meg a szőrét a cicasamponnal (szemébe, fülébe, orrába ne menjen víz). Öblítsd le a zuhanyzóval, ha kész, de nézd meg, nem meleg-e a víz.
Utána vedd ki, töröld meg, és engedd el. Egy kicsit haragudni fog rád, de majd megszárad és minden rendbe jön.
Fertőtlenítsd a sebeidet, és rakj rendet a fürdőben, majd vígasztald meg a cicust.
Ha nem fontos, akkor ne fürdesd meg! Tisztálkodnak ők eleget!
Az enyémek rühellik, ezért csak végszükség esetén fürdetem őket, de azt is mindig megbánom(persze csak a művelet közben, mert annak örülök, ha selymes a bundájuk, és tiszták). Én sosem egyedül fürdetem, mert nem bírnék velük. A nagyobbikhoz meg rendesen 3 ember kell, mert bivalyerős!
Lavórba engedek kellemesen melegh vizet, és öntök bele valamilyen spéci sampont(attól függ miért fürdetempl. bolhairtósat), aztán belerakom a macskát. Megsikálom, lezuhanyozom, és kiveszem egy tiszta törcsibe csavarom. Hagyom, hogy egy kicsit megnyugodjon, aztán megszárítom hajszárítóval, meg kiskefével fésülöm közben. A szárítást csípik, mert a meleg az kellemes neki. Egyébként van egy pont, amikor a melegvizet is kellemesnek találják, és onnét már nincs gond. Nagyon bírják a meleget.
Ügyesen, páncélingben:D
Ok viccen kívül. Egyedül én nem tudom, csak ketten. Előtte levágom a körmét 1 nappal. Fürdőszobaajtó bezár, egyikünk lefogja a kádban, rálocsolgatom a vizet. Nagyon el akar menni és szinte sírva nyávog.
Ráteszem a sampont, megfürdetem. Általában ilyenkorra már sztoikus nyugalommal veszi tudomásul, nincs mese, fürdeni kell. Ilyenkor általában már elég egy ember.
Törölközővel megdörzsölgetem, kicsit szárítok rajta, és utána 2 napig nem látom, mert megsértődött:D
De néha muszáj fürödni.
Akik gyakran fürdetik (kb 2 hetente) azt mondják megszokja, és pár alkalom után nem tiltakozik. Én nem szoktam ilyen gyakran csak évente 3x 4x.
Mi úgy csináljuk, hogy egy lavórba teszünk meleg vizet, neki legyen testhőmérsékletű kb. Legyen meleg a szoba is.
Lassan beleülteted, nagyon lassan simogatod, beszélsz hozzá, és igyekszel cirógatva vízben tartani. Nyaknál tartod, de nem szorítod, ahol az anyamacska is viszi.
Ne érjen feljebb a víz, mint kb. 2-3 centi. Lehet, hogy nem ül le - nem baj. Az is lehet, hogy fél és lekusshad. Ha beleáll, az is elég. Simogatás közben vizet mersz a tenyeredbe, és benedvesíted. Aztán jön a macskasampon.
Ezt megint a simogatós módszerrel leöblíted, ha bírja még idegekkel, akkor pohárral vagy kancsóval leöblíted meleg tiszta vízzel.
Jól meg kell törölgetni, ha elég meleg van, megszárad.
Egy próbát érdemes tenni, hogy viseli a hajszárítót, de ne remélj tőle sokat. :)
Minden macskám fürdettem eddig, és ha duruzsoltam, kevés vízben fürdettem, és simogattam, akkor ment a dolog.
Az enyéim kapaszkodnak a lavór szélébe, mint állat, úgyhogy tényleg többen kellünk hozzá.
Ha halk a hajszárítód, akkor nem biztos, hogy félni fog.
A kezed mindig legyen a macskán szárításkor, hogy érezd, nem túl meleg-e neki a levegő!
az én cicám már szeret fürdeni :D
mivel levágattuk a körmét, hiszen benticica, nekem a szőnyeget ne tegye tönkre...sőt a macsakfogdokival olyan fogat csiszolt neki amivel tud erősen rágni, de mikor megharap nem fáj, olyan mintha valami szivacs harapott volna belém :D:D így a fürdéskor nem félek fürdetni hogy megkarmol..ha ezeket te is elvégzed a cicádon, egyszerű lesz fürdeni és megszokja :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!