Szőrhullás (nem hiszem hogy ez vedlés). Miért?
A macskám ha beleragad valami a szőrébe és ki akarom szedni gyakorlatilag magától kijön.
Ha játszom vele és bedurvul, általában fülest kap, de most csak a farkát kaptam el, elszaladt, egy csomó szőr meg a kezemben maradt. Nem húztam pedig, csak megtartottam, de még azt sem durván. Látványosan eddig nem vedlett, alig találtam macskaszőrt a lakásban. 7 hónapos, sima cirmos házicica, már ki van golyózva, bár ezeket előtte is csinálta.
Ez a szőrledobás dolog engem nagyon emlékeztet arra, amit a csincsillák csinálnak. A becsomósodott rész hullása inkább tűnik normálisnak, az inkább csak érdekel, hogy a ti cicátoknál is így van-e. Mit gondoltok?
nem igazán kefélgetem... olyan rövid a szőre
olyannyira nem hullik (pedig állandóan mosakszik), hogy a kakijában is inkább az én hajam van (mert az én hajam viszont hullik) amikor kilapátolom mindig ilyen "szar gyöngysor" lesz belőle ja és szőrlabdákat sem köhög
igazából engem az érdekelt, hogy a csincsillák amikor megijednek, ledobják a szőrüket és hátha van valami ehhez hasonló macskákkal is
köszönöm utolsó, erre voltam kíváncsi :)
meg a többiek válaszait is, elkezdem fésülgetni :) ahogy ismerem, imádni fogja!
Akár atka, akár allergia, vagy egyéb is okozhatja, mert az egészséges rövidszőrű macska nem hullatja csomókban a szőrét.
Viszont durván 2 millió betegség van, ami étrendi okokra visszavezethető, így a fentiek is. Bizonyos vitaminok hiánya pedig kifejezetten szőrhullást okoz.
A helyes étrendre innen következtethetsz: [link]
Wikipédián is van erre hivatkozás, plusz (elsősorban az angol nyelvű lapokon) van infó arról, melyik vitamin hiánya okoz pl. szőrhullást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!