Adnál enni a szomszéd cicájának?
17:45
Lehet, hogy hülyeség, én is csak úgy hallottam. Nálunk viszont sokszor 25 fok felett van a hőmérséklet a szobában és félek, hogy ha abból a melegből kimegy a nagyon hidegbe, megfázhat, ugyanúgy, mint az emberek. De lehet, hogy csak én aggódom túl. :D Amúgy az én cicám is szokott bent lenni, még az ágyon is, ha nem látja a párom, de nagy általánosságban kinti cica. Meg kint alszik.
Megnyugtattatok. Ezek szerint ezek a macsekok akkor is kunyiznak, ha rendesen kapnak enni. Akkor nem lesz lelkiismeret-furdalásom miattuk.
Mellesleg, akik a szomszéd lelki békéje miatt aggódnak: őket egyáltalán nem zavarja, ha foglalkozunk a macskáikkal. Az előzőhöz is mi hívtunk orvost, amikor beteg volt, mert nekik hiába emlegettük a dokit, elengedték a fülük mellett. Amikor legközelebb baja volt, megint hozták hozzánk, hogy adjunk neki gyógyszert. Meg sem fordult a fejükben, hogy ők is megvehetnék. Gazdát is mi kerestünk a kismacskáiknak. Nem szegények, csak nekik a macska valahol a fontossági sorrend legvégén van. Ugyanakkor valami miatt ragaszkodnak hozzá, hogy legyen macskájuk. Én meg nem bírom nézni, ha egy cica beteg.
18:01-nek.
Azt nem tudom biztosra én se hogy megfázik e ha kint is meg bent is van.
Nálunk így vannak, hogy ha ki akar menni akkor kiengedjük. Ha meg bent vannak akkor sokszor a radiátoron fekszenek ( azt nem tom hány fokos ) meg a mama ágyán.
De nálunk még egyszer se fáztak meg.
:-D A legjobb mikor suttyomba be lehet vinni a lakásba. :-D
17:45 voltam.
17:32
Az a szomorú hogy egyáltalán felmerül hogy "odafial" a macska. Nem értem miért nem teszik kötelezővé az ivartalanítást. Remélem hogy lassan itt is beindul az aktív állatvédelem, és a kérdésben említett szomszédokhoz hasonló emberek, akiknek az állat "a fontossági sorrend végén van" meg sajnálják állatorvosra a pénzt, szép kis csekkeket, és bírósági meghívókat fognak kapni.
Én is láttam már ilyet, a macskának hatalmas tályog volt a szájában, a kedves gazdiknak eszük ágában se volt orvoshoz vinni. Szép családi ház, 3 számítógép, meg amit akarsz, de a macskát el nem vitték volna az orvoshoz, hisz "majd lesz másik" úgyis hetente szül valamelyik szomszéd ivartalanítatlan macskája. És akkor a maradékkal etetésről már ne is beszéljünk... A legérdekesebb hogy ilyet KIZÁRÓLAG vidéken láttam. Lehet hőbörögni hogy "de én vidéki vagyok, és hogyképzeled, neáltalánosíts": én is vidéken élek. A két szememmel látom hogy az állattartási kultúra a béka feneke alatt van... Hasonló jókat kívánok az ilyen gazdiknak, és családjuknak, remélem, előbb utóbb ők is olyan életkörülmények közé kényszerülnek, mint ahogy az állataikat tartják. A legjobb amikor még meg is próbálják magyarázni hogy az a normális, ha a macska maradékon teng-leng, évente 3x-4x szül, oltatlanul mászkál, és az átlagéletkora 4-5 év, mert elüti az autó, meg elkapja a kutya, vagy csak simán eltűnik, és akkor jön a duma hogy "hálátlan dög, biztos valahol etetik". Primitív népség.
AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!!!! A kérdező szomszédjaira értettem elsősorban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!