Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Adnál enni a szomszéd cicájának?

Adnál enni a szomszéd cicájának?

Figyelt kérdés
A szomszédunknak van két kismacskája, akik átjárnak hozzánk is. Kinti cicák, nem éheztetik őket, nem soványak, de agyonetetve sincsenek. Szívem szerint adnék nekik, de nekünk is van négy macskánk, anyagilag azoknak is épp elég állandóan venni a konzervet. Egyszerűen nem értem, miért hoz valaki magának kiscicát, pláne mindjárt kettőt, ha nem tudja rendesen etetni.
2011. jan. 13. 17:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

17:45

Lehet, hogy hülyeség, én is csak úgy hallottam. Nálunk viszont sokszor 25 fok felett van a hőmérséklet a szobában és félek, hogy ha abból a melegből kimegy a nagyon hidegbe, megfázhat, ugyanúgy, mint az emberek. De lehet, hogy csak én aggódom túl. :D Amúgy az én cicám is szokott bent lenni, még az ágyon is, ha nem látja a párom, de nagy általánosságban kinti cica. Meg kint alszik.

2011. jan. 13. 18:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A macska akkor is kunyizik, ha előtte tele zabálta magát. Sok macskámat lopták el "jóakarók", mert megsajnálták "szegény cicát". Általában nagyon szép kiscicáim vannak. Legutóbb volt egy nagyon aranyos, piros fehér kiscicánk, nagyon megszerettük. Naponta megivott 1 liter tejet! Nem hazudok, komolyan. Rengeteget kajált az a kis gyösz macska, még is állandóan nyervogott. Ha nem éhes volt, akkor játszani akart. Felvettem, elhallgatott, 1 óra simogatás, játék, letettem, ugyanúgy nyervogott tovább, mintha előtte nem nyúztam volna 1 órán keresztül. Sosem láttam még ilyen ragaszkodó kis jószágot, imádtuk. Azóta is felneveltem pár csöpséget, egyik sem volt ilyen. Persze átment a szomszédba, ahol metodista egyház van. Valamelyik hívő hazavitte, mert megsajnálta szerencsétlen jószágot. Gondolom neki is előadta a műsort... Mi meg sirattuk, kerestük, azóta is emlegetjük a kis Rozsdást. Persze miután kiderült a dolog, már nem volt szívünk elhozni. Szóval a szomszéd majd eldönti, hogy mit csinál a macskájával. Ha nem karmolja össze, meg dorombol neki, akkor valszeg meg van vele elégedve. Most ez nem kifejezetten neked szól, de ezt mindenkinek mondom. NEM kell basztatni másnak a macskáját.
2011. jan. 13. 20:21
 13/16 A kérdező kommentje:

Megnyugtattatok. Ezek szerint ezek a macsekok akkor is kunyiznak, ha rendesen kapnak enni. Akkor nem lesz lelkiismeret-furdalásom miattuk.

Mellesleg, akik a szomszéd lelki békéje miatt aggódnak: őket egyáltalán nem zavarja, ha foglalkozunk a macskáikkal. Az előzőhöz is mi hívtunk orvost, amikor beteg volt, mert nekik hiába emlegettük a dokit, elengedték a fülük mellett. Amikor legközelebb baja volt, megint hozták hozzánk, hogy adjunk neki gyógyszert. Meg sem fordult a fejükben, hogy ők is megvehetnék. Gazdát is mi kerestünk a kismacskáiknak. Nem szegények, csak nekik a macska valahol a fontossági sorrend legvégén van. Ugyanakkor valami miatt ragaszkodnak hozzá, hogy legyen macskájuk. Én meg nem bírom nézni, ha egy cica beteg.

2011. jan. 13. 20:56
 14/16 anonim ***** válasza:

18:01-nek.

Azt nem tudom biztosra én se hogy megfázik e ha kint is meg bent is van.

Nálunk így vannak, hogy ha ki akar menni akkor kiengedjük. Ha meg bent vannak akkor sokszor a radiátoron fekszenek ( azt nem tom hány fokos ) meg a mama ágyán.

De nálunk még egyszer se fáztak meg.

:-D A legjobb mikor suttyomba be lehet vinni a lakásba. :-D

17:45 voltam.

2011. jan. 13. 22:33
 15/16 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, hogy ne etesd. Valaki az enyémet is elkezdte etetni (pedig itthon felső kategóriás tápot kap!). Ennek az lett az eredménye, hogy egyszer csak nem jött haza többet. Plakátoltam, kérdezősködtem, zokogtam egy kerek hónapig mire megtaláltam pár házzal odébb egy kertben. Hatalmas stresszt és szenvedést okozott nekem ez a szomszéd.
2011. jan. 14. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:

17:32

Az a szomorú hogy egyáltalán felmerül hogy "odafial" a macska. Nem értem miért nem teszik kötelezővé az ivartalanítást. Remélem hogy lassan itt is beindul az aktív állatvédelem, és a kérdésben említett szomszédokhoz hasonló emberek, akiknek az állat "a fontossági sorrend végén van" meg sajnálják állatorvosra a pénzt, szép kis csekkeket, és bírósági meghívókat fognak kapni.

Én is láttam már ilyet, a macskának hatalmas tályog volt a szájában, a kedves gazdiknak eszük ágában se volt orvoshoz vinni. Szép családi ház, 3 számítógép, meg amit akarsz, de a macskát el nem vitték volna az orvoshoz, hisz "majd lesz másik" úgyis hetente szül valamelyik szomszéd ivartalanítatlan macskája. És akkor a maradékkal etetésről már ne is beszéljünk... A legérdekesebb hogy ilyet KIZÁRÓLAG vidéken láttam. Lehet hőbörögni hogy "de én vidéki vagyok, és hogyképzeled, neáltalánosíts": én is vidéken élek. A két szememmel látom hogy az állattartási kultúra a béka feneke alatt van... Hasonló jókat kívánok az ilyen gazdiknak, és családjuknak, remélem, előbb utóbb ők is olyan életkörülmények közé kényszerülnek, mint ahogy az állataikat tartják. A legjobb amikor még meg is próbálják magyarázni hogy az a normális, ha a macska maradékon teng-leng, évente 3x-4x szül, oltatlanul mászkál, és az átlagéletkora 4-5 év, mert elüti az autó, meg elkapja a kutya, vagy csak simán eltűnik, és akkor jön a duma hogy "hálátlan dög, biztos valahol etetik". Primitív népség.

AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!!!! A kérdező szomszédjaira értettem elsősorban...

2011. jan. 16. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!