Adnál enni a szomszéd cicájának?
Hol a probléma?!Nem kell kövér disznókat csinálni a macskákból se. Állításod szerint kapnak enni, csak agyoneteve nincsenek. Ebben semmi kivetnivaló nincs.
Ó, és felmerült már benned, hogy ugyanazért van két macskája, amiért neked négy, annak ellenére, hogy anyagilag megterhelő? Emésztgess kicsit, hátha sikerül megérteni az összefüggést...
Szerintem ne etesd őket.
Pár éve volt egy cicám, akit a szomszéd elkezdett etetni. Teljesen odakapott hozzá, pedig mi is normálisan etettük, de a nő mindig úgy teletömte, hogy nálunk már nem is nagyon akart enni. Nagyon idegesített, mert én neveltem fel a macskát, én hoztam ide, én hordtam orvoshoz, úgyhogy szóltunk neki. Hát pont leszarta...
Ha látod hogy kapnak enni, és nincs bajuk, akkor hagyd őket!
Mi etetjük a cicónkat, mégis kunyizik a szomszédban.
A szomszéd cicót is etetik (méghozzá virslivel, parizerrel, meg minden jóval) néha mégis átjár kunyizni hozzánk.
Volt olyan macskánk, aki pont azért szokott át ehhez a szomszédhoz, mert mi nem tudtuk ilyesmivel etetni, "csak" maradékot, meg olcsóbb macskakonzervet kapott, amit aztán már nem is volt hajlandó megenni, ment egyenesen a szomszédba.
Sok cicc csinálja ezt. Nem is biztos, hogy annyira éhes, csak kíváncsi, vagy éppen nem olyat kap otthon, mint ami a szomszédban van és meg akarja kóstolni.
Viszont ha adsz neki és a te kosztod jobban tetszik neki, mint az otthoni, akkor oda fog szokni hozzád, és ha nőstény, később oda is fial.
Szóval ha tényleg nem éheznek a cicók és nem akarsz plusz cicókat, akkor ne etesd!
Az nem baj, ha nincsenek agyon hizlalva, nem egészséges, ha kövér egy cicc, bár télen kicsit több kalória kell nekik.
Ha nem soványak túlzottan, ne aggódj értük!
17:32 vagyok, a kommentedhez csak annyit: írtad, hogy hidegben nem mehetnek be a szomszéd cicák a lakásba.
Képzeld, van olyan, hogy kinti macska, régen is volt, ebbe nem halnak bele.
A mi macskánk ki kinti cica és ha hideg van, inkább kint készítek neki valami bélelt helyet fedett, szélvédett helyen, mint hogy bevigyem a melegbe, aztán meg ha jól felmelegedett, kitegyem a hidegbe, hogy jól megfázzon. Pont azért, mert szeretem és nem akarom, hogy baja legyen.
17:36-nak.
Nálunk a macskák bent vannak amikor be akarnak jönni. De ha kedve van kimenni akkor nyávog az ajtónál és kimegy. Pár óra múlva visszajön.
Ám soha nem fázott meg egyik se ez miatt. És már nem fiatal manyekok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!