Miért rágja a körmét?
Az én cicám csinál ilyet, döbbenten láttam, hogy egyszerűen letépi a körmének a felső rétegét, egészben. Alatta meg ott az új, én megnéztem neki.
Mondjuk ő nagyon kíméli a bútorokat, szinte sose karmolássza őket, csak néha az ajtófélfát. Lehet, hogy ezért folyamodik a drasztikusabb körömápoláshoz.
Elsőnél a pont: a felső elhalt réteget szedi így le.
De azért a biztonság kedvéért MINDENKÉPPEN nézzétek meg hogy nem túl hosszú-e a cica körme, mert ha elkezd visszahajolni, abból nagyon nagy baj lehet, és a cica is borzasztóan szenvedne tőle! Ha túl hosszú, le kell vágni, vagy ha ti nem értetek hozzá, elvinni orvoshoz/kozmetikushoz, aki megoldja. Olyan NINCS hogy a cica "nem engedi", könyörgök, egy átlagos macska 5-6 kiló, ti minimum 10 nagyobbak vagytok, 1 ember takaróba csavarja és lefogja, a másik megnézi a körmét. (bár azt is hozzáteszem hogy egy jól szocializált cicának nem jelent gondot a karomvágás, dehát senki se tökéletes, ez van)
Enyém is csinálja. Sőt még álcának is használja. Ha rászólunk, hogy ne vakarja a nyakát, úgy csinál, mintha csak a körmeit rágcsálta volna, azért lenne nyújtva a hátsó lába.
(Máskor is hülyének néz ez a kis mocsok. Rájött, hogy nemigen látunk a sötétben, úgyhogy ha kingedjük a lépcsőházba, akkor amíg ki nem kapcsol a világítás, addig csak ül, mint egy kisangyal. Amint viszont kikapcsol, nekiindul a soron következő csínyjének. Azt a meglepett arcot, amikor egyszer váratlanul felkapcsoltam a világítást, amikor éppen a tiloslépcső felé tartott... (nem gondolt arra, hogy a folyosói világítás is létezik, nem csak az a kinti, amivel ő számolt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!