Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SÜRGŐS! Ha a cicám tályogja...

SÜRGŐS! Ha a cicám tályogja kifakadt, lehet jóddal vagy glykoszeft-tel fertőtleníteni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 17:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
fogalmam sincs mennyibe kerül, nekünk mindig van itthon
2011. jan. 5. 19:22
 12/20 A kérdező kommentje:

Rendben.Köszi :)

Ezentúl nekünk is mindig lesz :D

2011. jan. 5. 19:23
 13/20 anonim ***** válasza:

igazán nincs mit:)

vigyázz a cicádra!:)

2011. jan. 5. 19:54
 14/20 A kérdező kommentje:
Rendben. Nagyon szeretem :)
2011. jan. 5. 20:03
 15/20 gfero ***** válasza:
a betadine oldat a legjobb és tartalmaz jodot is az ára kb 8-900 ft
2011. jan. 6. 06:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Betadine oldat, es en mondjuk ugy szoktam, hogy egy fecskendovel "feltoltom" a talyogot vele, aztan szepen atmosom. Aztan a egeszre betadine krem. Igy nem "egy het" alatt gyogyul, hanem akar 3 nap alatt is (na jo, nem tejesen, de a talyog igen.

Amikor meg kandur volt a macskam, folyton talyogosodot. Szoval ebben a dologban mar gyakorlott vagyok. :)

2011. jan. 6. 13:30
 17/20 A kérdező kommentje:

Utolsó: Az elejét bocsi, de nem értettem.A fecskendőset.:S

Vettünk betadint 900 Ft volt és cseppentettem rá.Sokat kell rá rakni?Kb hány cseppet?És egy nap hányszor? Hogy kell úgy megfogni a cicát hogy ne menjen el.Amikor be kentem neki nem annyira engedte.Tudtam neki csöppinteni,de a végén midíg ellenszegült.De már nincs neki akkora pukli.Már csak egészen kicsi a dagadás, úgyhogy remélem rendbe jön.Reggel nagyon vérzett neki :(

2011. jan. 6. 15:08
 18/20 anonim ***** válasza:

Tudod, injekcios tu - fecskendo. Felszivni vele a betadin oldatot (mondjuk az oldat oldatat) es azzal "kiobliteni" a talyogot.

Persze kerdseses hogy a te macskad hogy viselne. Az enyem nyugodt fajta, szoval...

A talyog legnagyobb veszelye, mint mar irtak, hogy tele van bacilusokkal, es az egesz macskat megfertozhetik. Ezert, talan a legjobb, ha nem zarodik vissza addig, amig teljesen meg nem gyogyul. Mondjuk az allatorvosal valo megnezetes a legjobb, de...

Macska el nem menetelre - szepen becsavarod egy torolkozobe, hogy csak a feje latszon ki. :) (macska mumia) Nem fogja szeretni, de nem is az a feladata, hogy szeresse, hanem az hogy meggyogyuljon.

2011. jan. 6. 15:43
 19/20 A kérdező kommentje:

Rendben Köszi.

Akkor törülköző.Köszönöm.Ha rosszabbodik vagy nem javul akkor elvisszük dokihoz. :)

2011. jan. 6. 16:41
 20/20 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, meggyógyult a cicád azóta? kellett orvoshoz vinni?
2011. máj. 13. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!