Húgyköves cica? (Túl rövid kérdés. )
Tettem fel korábban egy kérdést a cicámról, és valaki írta, hogy lehet húgyköve van. Valószínűleg igaza van, mert ma vettem észre, hogy nem tud pisilni, csak pár csepp jön, hiába erőlködik. Most meg már véresnek láttam a pisijét.
Csak holnap lesz állatorvos. Már az ügyeletet is hívtam, de azok csak hétvégén vannak, senki nem veszi fel a telefont, lehet már nem is működik. A dokim magánszámát is próbáltam elérni, de legkorábban holnap délelőtt tudja megnézni.
Szerintetek kibírja holnapig a cicám? Tehetek valamit itthon érte addig? Nem látom rajta, hogy rosszul lenne egyébként... de véreset pisilt... :(
Köszi mindenkinek!
Lehet holnap másik dokihoz megyünk, ismerősök ajánlott egyet, akihez ő is viszi a cicáit. Remélem, rendbejön. És ezentúl biztos, hogy csak minőségi kaját kap, ha magamnak kevesebb dolgot is tudok megvenni miatta.
Ha tényleg húgyköves, akkor nem is adhatsz mást, mint minőségi tápot. De ha nagy kiszerelésben veszed majd, akkor kibírható.
A Royal Canin Urinary-ból 11-12 000 Ft. 6 kg. Ez a legnagyobb adag. Viszont ez két hónapig elég egy cicának, úgyhogy annyira végülis nem vészes. :)
Még annyit hozzátennék, hogy nem kell élete végéig Urinary táppal etetni, a Royal caninra is rá volt írva, hogy x hétig (ha jól emlékszem 4-12) eheti a macska.
Köszönöm mindenkinek a választ, nyomtam egy-egy zöld kezet.
Voltunk orvosnál (egy új orvosnál) reggel, és jól van a cica. A doktornő megvizsgálta, azt mondta, hogy valószínűleg nem húgykő, mert nincs feltelve a hólyagja, tudott is ott pisilni. Szerinte szervi baja nincs, inkább idegi eredetű lehet, mert mostanában sok változás történt a családban és ez lehet megviselte. Ő amúgy is elég ideges macska. Adott azért gyulladáscsökkentőt, és görcsoldót, amiket egy hétig kell neki adnom, meg kapott szurikat is. Egy hét múlva kell visszavinnem, ha addig nem múlik ez el, és javasolta, hogy próbáljuk ki a feliway párologtatót.
És ezentúl csak ivartalanított macskáknak való tápot szabad ennie (ivartalanítva van), de én ezt nem tudtam, nekem senki nem mondta, hogy nem jó a normál táp. Benéztem az állatkereskedésbe hazafelé, és szinte minden márkának van kímélő változata, úgyhogy ezentúl mindhárom cicám minőségibb tápot kap, ha tápot adok nekik (bár általában nem).
A lényeg, hogy a cica jól van, épp erőszakosan követeli rajtam a kaját.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de hátha valakit érdekel, vagy a későbbiekben ilyen baja lesz a cicájának, jó tudni, hogy ilyenek is történheznek.
Még egyszer köszi!
Jó hír, hogy nincs komoly baj a cicánál !!!!!!!
Tudod, ez az ivartalanított cicának különleges kaja sem mindegyikre érvényes. Sajnos a kövesedés hajlam dolga. Az én cicám 17 éves lesz. Ivartalanított kandúr.Evett ő a legjobb tápoktól kezdve a legolcsóbbig mindent. A mai napig semmi baja. Persze, jobb megelőzni a bajt és adni neki a célirányos tápot. Főleg, hogy ilyen érzékeny lelkű a cicád.
Gyógyuljon hamar és legyen hosszú élete !!!!!!!!!
Hát, ilyenek ezek a cicák...nagyon rá tudnak ijeszteni az emberre, de azért "megérik".
Whiskast amúgy nem szokott kapni, mindig másfélét vettem neki, de azt pont nem, mert aránytalanul drágának tartottam az összetevőihez képest. Akkor már inkább valami olyan táp, amiben több a husi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!