Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskából illetve kutyából...

A macskából illetve kutyából átmehet a boha az emberre?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 11:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hát ez az: kevés az esély, de van, pont ezt mondom. Sőt, velem elő is fordult, hogy áőtadta nekem, ezek szerint nem macsekra "specializálódott" bolha volt, és mindez annak ellenére történt, hogy nagyon gondosan ápoltuk őket és bentiek voltak...

Nem spot-ont használtam, akkor még nem volt, most meg épp nincs állatom. Majd kipróbálom.

2011. jan. 4. 11:41
 12/21 A kérdező kommentje:
A nagy aki 1 éves ő kijár. Van egy 3 hómapos is és mi is menhelyről hoztuk őt. A kicsit én sem engedtem még ki és nem is nagyon akarom majd csak hámmal.
2011. jan. 4. 11:42
 13/21 anonim ***** válasza:
33%

Az emberre legveszélyesebb faj, ami a legtöbb ránk nézve veszélyes betegséget terjeszti: maga az ember.

Kiskorom óta élek cicák között, nemcsak egy ágyban alszok velük, de mondok jobbat: kiskoromban még egy tányérból is ettem velük amikor anyukám nem látta, és a mai napig megölelem, megpuszilom őket. Soha, SOHA életemben SEMMILYEN betegséget nem kaptam el tőlük (illetve remélem hogy a toxoplazmát igen, mert akkor már emiatt nem kell aggódnom ha terhes leszek, bár azt ezer más módon is elkaphatja az ember).

Ellenben, minden évben vagy 6x-7x kapok torokgyulladást, és egyébb nyavajákat a barátoktól, családtól, abba meg bele se gondolok inkább hogy amikor felszálok a bkvra, vajon milyen tbc-s hajléktalan köhögte tele a levegőt 2 perce, meg milyen gombás öregasszony hugyozott az ülésre, amire leülök, milyen taknyos, koszos, gombás kézzel fogdosták össze a kapaszkodót, és aki a nyakamba liheg és köhög, vajon mit fog rámragasztani.

2011. jan. 4. 11:44
 14/21 A kérdező kommentje:
És a spot on meddig hatásos? Azt olvastam valahol, hogy csak 30 napig? Ha ez igaz akkor nem éppen gazdaságos megoldás. Havonta még plussz 2-3 ezer ft-ot nem igen enedhetek meg magunknak sajna.
2011. jan. 4. 11:46
 15/21 anonim ***** válasza:
Kérdező! Mi is hámmal szoktuk levinni az egyiket (a másik már egy ideje egyáltalán nem akar sétálni menni, jó neki a lakásban). Jobb a cicának is,neked is, hogy nem kell azon filóznod, vajon összetalálkozik-e valami elmebeteggel, elkapja-e egy kutya, vagy elüti-e egy autó.
2011. jan. 4. 11:47
 16/21 anonim ***** válasza:
Van amelyik 1 hónapig, de tudtommal van olyan, amelyik 3 hónapig. Most hirtelen meg nem mondom hogy melyik, patikában biztos meg tudják mondani. Hát nem olcsó, de ennyit ki lehet azért szorítani 1 cicára (amelyik kijárós). A benti cicákat nem kell cseppentgetni életük végéig, 3 hónap elég, és kidöglenek a lakásban maradt peték/bábok/stb is. De a bayernek az advantage spot onja a környezetben élő petéket is kiírtja.
2011. jan. 4. 11:51
 17/21 A kérdező kommentje:
Mi is mindig azon izgulunk hazajön-e még(a nagy) Pár hónapja volt, hogy 2 napig nem láttuk, hát nem volt valami jó, hiányzott is este. Na meg szilveszterkor! Szegénykénk kikéretőzött du. Éjfél előtt 10 perccel jött meg, reszketve menekült az ágy alá! Ugye a sok idióta itt petárdázott az utcán már 9-kor!
2011. jan. 4. 11:51
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi hasznosak a válaszaitok.
2011. jan. 4. 11:53
 19/21 anonim ***** válasza:

69%-osnak üzenem: ne húzd fel magad ennyire, nem ellened beszéltem, remélem, ez azért átjött. Attól, hogy te nem kaptál el semmit, be kell ismerned, hogy el lehet tőlük kapni dolgokat, pl bélférget, bolhát a leggyakrabban. Neked szerencséd van, illetve tiszták, rendesek a cicáid.

És a busz-dologban egyetértek, nagyon is. De ha a mcskák ilyen tömegesen lennének, szerintem köztük is felütné a fejét ez-az. Na nem tudom, ebben csak találgatok.

2011. jan. 4. 11:57
 20/21 anonim ***** válasza:

11:57

Nem húztam fel magam:) Persze, ahol sok a macska, ott a betegség is sok, csak azok nem veszélyesek az emberre állt. Bélférget persze hogy el lehet kapni, erre főleg figyelni kell kijárós cicánál, pláne vidéken, ahol sok a kezeletlen, oltatlan, gondozatlan állat...( tisztelet persze a kívételnek, csak én ezt látom, én is vidéken élek...)

El lehet kapni salmonella vírust is, ha a kijárós macska valami fertőzött ételt eszik. Illetve nehéz a székletét figyelemmel kísérni, ami ugye egyből figyelmeztetne a bajra. Ezért is mondom, mindenkinek jobb ha nem kujtorog szegény állat össze-vissza. Persze egy kijárósnak szoktatott cicát már nem lehet házba szoktatni. Oda kell figyelni az oltásokra és a rendszeres féreghajtásra, és lehetőleg otthon, megfelelő étellel úgy ellátni, hogy ne akarjon máshonnan táplálékot szerezni.

Ha majd kertes házba költözünk, macskabiztos kerítéssel fogom bekeríteni a kertet. Nem olcsó mulattság, de legalább az állatorvost, meg az idegeskedést megspórolja az ember:)

2011. jan. 4. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!