A macskából illetve kutyából átmehet a boha az emberre?
Hát ez az: kevés az esély, de van, pont ezt mondom. Sőt, velem elő is fordult, hogy áőtadta nekem, ezek szerint nem macsekra "specializálódott" bolha volt, és mindez annak ellenére történt, hogy nagyon gondosan ápoltuk őket és bentiek voltak...
Nem spot-ont használtam, akkor még nem volt, most meg épp nincs állatom. Majd kipróbálom.
Az emberre legveszélyesebb faj, ami a legtöbb ránk nézve veszélyes betegséget terjeszti: maga az ember.
Kiskorom óta élek cicák között, nemcsak egy ágyban alszok velük, de mondok jobbat: kiskoromban még egy tányérból is ettem velük amikor anyukám nem látta, és a mai napig megölelem, megpuszilom őket. Soha, SOHA életemben SEMMILYEN betegséget nem kaptam el tőlük (illetve remélem hogy a toxoplazmát igen, mert akkor már emiatt nem kell aggódnom ha terhes leszek, bár azt ezer más módon is elkaphatja az ember).
Ellenben, minden évben vagy 6x-7x kapok torokgyulladást, és egyébb nyavajákat a barátoktól, családtól, abba meg bele se gondolok inkább hogy amikor felszálok a bkvra, vajon milyen tbc-s hajléktalan köhögte tele a levegőt 2 perce, meg milyen gombás öregasszony hugyozott az ülésre, amire leülök, milyen taknyos, koszos, gombás kézzel fogdosták össze a kapaszkodót, és aki a nyakamba liheg és köhög, vajon mit fog rámragasztani.
69%-osnak üzenem: ne húzd fel magad ennyire, nem ellened beszéltem, remélem, ez azért átjött. Attól, hogy te nem kaptál el semmit, be kell ismerned, hogy el lehet tőlük kapni dolgokat, pl bélférget, bolhát a leggyakrabban. Neked szerencséd van, illetve tiszták, rendesek a cicáid.
És a busz-dologban egyetértek, nagyon is. De ha a mcskák ilyen tömegesen lennének, szerintem köztük is felütné a fejét ez-az. Na nem tudom, ebben csak találgatok.
11:57
Nem húztam fel magam:) Persze, ahol sok a macska, ott a betegség is sok, csak azok nem veszélyesek az emberre állt. Bélférget persze hogy el lehet kapni, erre főleg figyelni kell kijárós cicánál, pláne vidéken, ahol sok a kezeletlen, oltatlan, gondozatlan állat...( tisztelet persze a kívételnek, csak én ezt látom, én is vidéken élek...)
El lehet kapni salmonella vírust is, ha a kijárós macska valami fertőzött ételt eszik. Illetve nehéz a székletét figyelemmel kísérni, ami ugye egyből figyelmeztetne a bajra. Ezért is mondom, mindenkinek jobb ha nem kujtorog szegény állat össze-vissza. Persze egy kijárósnak szoktatott cicát már nem lehet házba szoktatni. Oda kell figyelni az oltásokra és a rendszeres féreghajtásra, és lehetőleg otthon, megfelelő étellel úgy ellátni, hogy ne akarjon máshonnan táplálékot szerezni.
Ha majd kertes házba költözünk, macskabiztos kerítéssel fogom bekeríteni a kertet. Nem olcsó mulattság, de legalább az állatorvost, meg az idegeskedést megspórolja az ember:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!