Melyik a legjobb táp, konzerv?
Táp: Royal Canin, Hill's, Acana, Orijen, Blue Buffalo, Iams
Konzerv: Almo Nature, Gimpet, Miamor (ebből van gagyi is), Schmussy
Én a Royal Canin tápra esküszöm =)
Valaki azt mondja, hogy ettől fakul az állat szőre, de mi még nem tapasztaltunk semmi ilyesmit.
Az Orijen, és bármely más táp, amelyik saját alapanyagokból, saját gyártóüzemben, az eredeti alapanyag tápanyagtartalmát megőrizve készül.
Csak ilyen kevés van. Royal és a legtöbb "prémium" táp ugyanazokból az alapanyagokból, ugyanazokban a bérmunkásüzemekben, az alapanyagokat ugyanúgy sterilre főzve készül, mint whiskas és társai. Együtt is buktak a kommersz tápokkal a 2006-2007-es kínai melanin mérgezések idején (lásd az FDA, az amerikai hatóság website-ját a 2006-2007-es több tízmillió egységes táp visszahívásokról). Az Orijen természetesen nem volt érintve ebben a táp visszahívásban (sem).
Az Orijen nem csak úgy reklámozza magát, hogy a prémium tápok új kategóriája, hanem tényleg az (egyszer a reklámnak is lehet igaza).
00:53 vagyok
Utolsó: érdekelne a téma. Nem tudsz véletlenül olyan, tápgyártóktól független website-ot, ahol a gazdik maguk statisztikázzák a macskáik táplálkozási/egészségügyi adatait? Mikor, mivel etetettek, és közben milyen betegségeken estek át a macskáik.
Az enyém egyébként nem Orijent, hanem egyenesen nyershúst (+lazacolaj, meg vitaminok) eszik. Korábban a kommersz táptól sovány volt, most sportos, nem sovány, nem kövér. De a szőre valóban nem kimondottan fényes. Versenymacskának lehet, hogy nem lenne ideális a natúr kaja. De, hogy melyik étrend mivel jár, szívesen megnézném egy ilyen website-on. (Nem úgy, hogy valaki egy cikkben összefoglalja a tapasztalatokat, hanem úgy hogy a nyers adatállomány is folyamatosan hozzáférhető)
Nem, sajnos nem tudok ilyen oldalról. Pedig én is sokat nézelődtem, mert szeretném a lehető legjobbat adni a cicáimnak.
Nekem törzskönyves cicáim vannak, így több tenyésztővel is beszéltem már erről, hogy mivel érdemes szerintük etetni a macskát. Az Orijent nem favorizálják, a legtöbbjük Royalos. Azt mondják a túl sok fehérjétől kihullik a macska szőre, és nem lehet "felhízlalni", ami kiállításokon ugye nem jó pont. Ez számomra elég abszurd, mivel a macska a természetben is húst eszik, de tény, hogy a sajátjaim sem voltak a legjobb formájukban, amikor ezt a tápot kapták.
Igazából ha nem hordod kiállításra, szerintem a nyers húsos menü (csontnyesedékkel, lazacolajjal, zöldségekkel) tökéletes. Attól biztosan nem lesz húgyköves a macska, csak oda kell figyelni, hogy minden meglegyen benne. ha már nyers hússal etetsz biztos ismered ezt az oldalt, de ha mégsem, akkor érdemes megnézni: www.catnutrition.org Itt elvileg vannak receptek a nyershúsos etetéshez.
Sajna nekem az egyik cicám kizárólag tápot hajlandó enni, félek nem lesz jó vége. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!