Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon vad a cicám, hogy...

Nagyon vad a cicám, hogy szelídítsem meg?

Figyelt kérdés
Ma hoztuk a cicát hozzánk, Karácsonyra kaptam. 4 hónapos lány cica. Amikor kivettük a hordozóból, őrülten rohangálni kezdett a szobában, majd másfél óra után mikor megunta, megmosdott és szundikált egyet. Ha odafekszek mellé odabújik hozzám, körbedorombol, nyalogat, aztán elkezd harapdálni majd kezdődik minden elölről.. Rohangál, megrág és szaggat mindent ami az útjába kerül. Próbáltam leszidni, keményebben szóltam rá vagy a mancsára ütöttem finoman ha karmolt, de erre még jobban bevadult. Nem tudom miért ilyen vagy mit tehetnék vele, de elég aggasztó... Szétszedi a szobámat :( Bújós, dorombolós cicát szerettem volna erre itt ez a vadmacska... Ötleteket várok, mivel tudnám megszelídíteni!
2010. dec. 23. 23:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én cicám is ilyen természetre, és nem hiszem, hogy nagyon megváltozna már 7hónapos. De én így imádom! :D

De azt ne várd, hogy első nap beilleszkedjen hozzátok, nagy változás ez neki, el lett szakítva a megszokott környezetéből, új szagok, új emberek. Ne erőltessétek a dolgokat nagyon ha ő még nem szeretné. Kellemes ünnepeket, és jó cicázást, szeresd nagyon! Ők is különböző személységek mint mi emberek! :)))

2010. dec. 23. 23:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Inkább örülj neki, hogy már az első nap dorombol, hidd el, ez jó jel =)

A másik meg, hogy valóban meg kell még szoknia a dolgokat, érhető, hogy egy kicsit meg van bolondulva, de max. 1 hét, és úgy fogod érezni, mintha mindig is veled élt volna a cicus =)

2010. dec. 23. 23:51
 3/14 anonim válasza:

Minden kismacska ilyen.. játékosak. Majd ha felnött akkor nem lesz ennyire ilyen.

Nem kismacska kellett volna neked, ha azt hiszed egyböl nyugis lesz...

2010. dec. 23. 23:59
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem az a gondom, hogy játszik... Hanem az, hogy őrülten rohangál, nem lehet hozzáérni mert harap, karmol... Amikor alszik akkor aranyos meg nyugis persze, de ez nem sűrűn van... Szörnyen teli van energiával. És az oké, hogy kismacska, de pl. barátomék macskája is ugyan ekkora, és azzal lehet együtt aludni, állandóan dorombol, bújik... Nem játszik olyan sokat.. Ehez meg hozzá sem lehet érni... Ez a problémám... :(
2010. dec. 24. 05:39
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha nyugodt cicát akarsz, fogadj inkább örökbe egy 2 év feletti ivartalanítottat.

A Kiscicád ilyen. Meg fog majd változni, de ahhoz idő kell.

2010. dec. 24. 11:08
 6/14 anonim válasza:
91%

Remélem nem fogod kidobni szegény cicát, csak mert nem tetszik neked a viselkedése...

Mert ha igen akkor elmegyek hozzád személyesen és kidoblak valahova de nagyon...

2010. dec. 24. 11:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, de volt már máskor is kismacskám, nem egy, és nem voltak ilyen őrültek.. Hiába írja mindenki hogy azért mert kicsi. Elmúlt éjszakám: Fél 5ig kb. békésen aludt a macska mellettem, aztán felkelt, és rajtam ugrált illetve attól rettegek minden percben amikor mellette fekszek hogy mikor ugrik kimeresztett karmokkal a képembe... (nem egyszer csinálta már)

Egyébként egy tündéri kiscica... lenne, ha meg lehetne egyáltalán simogatni, nem harapna rögtön ha közelítek felé, és nem állandóan kirakott karmokkal vadászna rám... :(

2010. dec. 24. 11:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sincs kidobni a macskát, és semmilyen állatot. Szörnyen állatbarát vagyok, nem fogok se bántani se eldobni macskát... Ha nem viselkedik jól és fennmarad ez az állapot, barátoméknál biztos helye van. Tehát amiatt nem aggódok hogy nem lesz helye esetleg.
2010. dec. 24. 11:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Etesd kézből, ivartalaníttasd, játssz vele sokat.

Én befogadtam egyet és kicsiként nagyon vad volt, sokszor nyitott szájjal, vicsorogva settenkedett felém. Én meg paráztam h mi fog történni, majd repülve a nyakamra támadt - persze játékből.

De már kezd lenyugodni (1.5 éves). És bújós lett, bár eleinte szelíd erőszakkal kellett az ölemben tartani, most folyton bújik mellém.

2010. dec. 24. 13:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Sosem volt még olyan vad macskám, amelyik az arcba ugrik (a mostani még a karmát sem ereszti ki birkózás közben), de belegondolva: ez egy olyan tabu, aminek a megszegéséért kegyetlen megtorlás kell járjon. Olyan, amit nem kell ismételni, mégis egész életében emlékszik rá.

A többi durváskodását viszont nem büntetném, csak a játék abbahagyásával. Ebből is tanulhat. A mostani macskámnál tökéletesen bejött a tudatos nevelés. Kinőtte a durváskodást, pedig ő is nagyon kemény volt kölyök korában. Igaz, arcba nem ugrott, ezért nem is kellett büntetnem. (Lopási kísérletért viszont kétszer, még kölyök korában, de nem is lop, akármit hagyunk elől. És ez talán segített az egyéb agresszió visszaszorításában is).

2010. dec. 26. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!