Ivartalanítás érvei/ellenérvei?
Utolsó
Kan vagy szuka? Nekem kanom van.
Elvileg 10 nap a gyógyulási idő és nekünk is a 3. napig elég nehézkes volt a dolog. Nehezen kakilt, nehezen pisilt, de utána egyre jobban lett. Lehet, hogy ő lassabban gyógyul. Minden rendben lesz :)
Az én érveim az ivartalanítás mellett:
-Mivel írtad, hogy benti a cica, és kandúr, az ivartalanítással elkerülheted hogy az ivarérettség elérése után "spricceljen", vagyis például háttal a bútornak bűzös vizeletével "megjelölje a területét".Lakásban tartott kandúr macskát emiatt mindenképpen ajánlott ivartalanítani.
-Ha alacsonyan laksz (például alacsony földszint), nem fog kiugrani és meglógni egy "szerelmi légyott" kedvéért.
Ellenérvek:
-Az ivartalanítás után kiderül, hogy a macskád hízásra hajlamos-e (egyes fajták jobban, mások kevésbé, de az egyed génjeitől is függ, nem csak a fajtától). Ha igen, fennáll a veszélye, hogy hízni kezd, és emiatt körültekintőbben kell táplálni, esetleg a drágább, csökkentett energiatartalmú tápokat kell adni neki.
-Ha fajtatiszta, esetleg törzskönyvezett cica,alaposan meg kell gondolni, hogy tényleg mihamarabb ivartalanítani szeretnéd-e, vagy esetleg lehetőséget adsz neki a szaporodásra, például egy másik, ugyanolyan fajtájú nőstény fedeztetésével.Ha tenyésztőtől vett fajtatiszta macskáról van szó, elképzelhető,hogy a tenyésztőnek kifogása lesz az ivartalanítás ellen.
És van egy dolog, amiről mindenki másképpen vélekedik: hogy megváltozik-e a macska személyisége.Sokan azt vallják, hogy kezesebb lesz az ivartalanítás után, mások azt mondják, hogy nem, véleményem szerint ez teljesen egyedfüggő.
Ha lakásban laksz,és nem szeretnéd szaporítani a cicádat, én mindenképpen az ivartalanítást ajánlom, ne foglalkozz az ismerősöddel.
Üdv:25/L (ivartalanított nőstény szobacica tulajdonosa)
Köszi, már ivartalanítva van! :)
Az ismerős azt mondta, hogy majd meglátom, hogy igaza lesz, és hogy megfogom bánni... pff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!