Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítás érvei/ellenérvei?

Ivartalanítás érvei/ellenérvei?

Figyelt kérdés
Ivartalanítani fogom a kandúromat (benti) és egy ismerősöm nem hagy békén, hogy megcsonkítom a macskát, innentől kezdve nem lesz macska, ez nem természetes, és hogy kabalát csinálok belőle. Szerintetek?
2010. dec. 21. 18:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Az ismerősöd h.lye, már bocs...

Nem tudok ellenérvet. Szerintem minden felelős állattartónak ivartalaníttatni kellene hím/nőstény kedvtelésből tartott háziállatát.

2010. dec. 21. 19:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem, az ismerősöd férfi. A férfiembereket az ivartalanítás gondolata eléggé érzékenyen érinti. :-) Egyébként egyetértek az első válaszolóval.
2010. dec. 21. 19:08
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, még írhattok! Am nem én pontoztalak le!
2010. dec. 21. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ellenérvem nincsen, az ivartalanítás benti kandúrnál szerintem nélkülözhetetlen. Gondolom az ismerősödnek még nem volt kandúr macskája, aki össze-vissza jelölgette volna a lakást büdös macska pisivel.
2010. dec. 21. 19:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is így gondolom! Minden felelős állattartónak, aki nem továbbtenyésztésre szánja az állatot (kutya, macska) azt kötelezném az ivartalanításra!

Én érvelek mellette!

Az én kandúromat 8 hónaposan ivartalanítottuk. 6 hónapos korától voltak ilyen próbálkozásai, hogy megjelöli a területét. Nem tudom mennyi idős a kandúrod, de nagyon büdös ha elkezd jelölni!!!

De persze nem csak ezért éri meg, hanem azért is mert makk egészséges! Igaz nem kijárós cica, de akkor sincsen semmi baja.

2010. dec. 21. 19:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak érveket tudok felsorolni:

- Nem fog elcsavarogni napokig, hetekig vagy akár hónapokig

- Nem tér haza mély sebekkel, amiket területharc miatt szerez

- Nem pisil elviselhetetlenül büdöset

- Nem jelölget

- Sokkal nyugodtabb

- Játékosabb, bújósabb

- Barátságosabb a többi cicával

- Kevesebb az esély, hogy a nagy csajozás közben elüti valami

Attól, hogy ivartalanított még nem lesz kabala, teljes élete lesz. Az ismerősöd nem sokat érthet a macskákhoz...

2010. dec. 21. 20:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt jókat írnak :)

2010. dec. 22. 10:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerosod gondolom nem hasznal semmit vedekezeshez es meghag minden szembejovo not az utcan.

Kerd el a dokitol a macsek golyoit, es formalinos uvegben ajandekozd neki, hogy "ugy gondoltam, kapsz egy macskat" -_-!

2010. dec. 22. 11:03
 9/14 tetris ***** válasza:
Régebben volt egy kandúrunk. Akkor döntöttem az ivartalanítás mellett, amikor oldalba pisálta a vadi új konyhabútort.
2010. dec. 22. 16:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Tudom h ez nem macskaügy de most ivartalaníttatuk a kutyánkat és még 3 nappal a műtét után is olyan szarulvolt h mi állítottuk fel a kontrollon a rendelőben. Am ezen kívül semmi bajom az ivartalanításal
2010. dec. 22. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!