Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Honnan tudom meg hogy a cicám...

Honnan tudom meg hogy a cicám lány?

Figyelt kérdés
Most fogadtam be egy kiscicát de nem tudom eldönteni milyen nemű.
2010. dec. 19. 19:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, meg kétszínű lánymacskám is van: vörös és fehér. Ő biztos leszbi, vagy identitászavarodott, mi?
2010. dec. 19. 22:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Hallottam már én is 3 színű kandúrról, de az vagy nem kandúr vagy kromoszómamutációja van.
2010. dec. 19. 22:16
 13/15 Platypus ***** válasza:

Már kifejtették, hogy a 3 színű macskák miért lányok. Aki tanult gimnáziumban bioszt, az keresse elő a könyvét, mert a nemhez kötött öröklődésre mindig ezt tanítják példának. Az a kevés kandúr kivétel, ami van, az kromoszómarendellenességgel született. Ez a rendelenesség nem jelent problémát a macskának, de az ilyen kandúrok sterilek.

A vörös vagy vörös fehér macskák nagy része is kandúr, de ez már egyáltalán nem olyan kőbe vésett igazság. Egy vörös nősténynek minden kandúr kölyke vörös lesz, a nőstény kölykök viszont csak akkor lehetnek vörösek, ha az apa is vörös. Egy teknőctarka nősténytől is születhet vörös kölyök, de csak a kölykei felének adja át a vörösséget, és a lányok itt is csak akkor lehetnek vörösek, ha az apa is vörös. Emiatt sokkal kevesebb vörös lánycica születik, de azért nem ritkaság.

Amúgy meg be kell nézni a farka alá.

[link]

2010. dec. 19. 22:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Na, sikerült kideríteni?
2010. dec. 20. 21:11
 15/15 anonim válasza:

nos ezt a színes hülyeséget meg kell cáfolnom... két teknőctarka cicám van és már 2x voltak utódaik, mindketten házban vannak, semelyik nem szökött ki. gondolom két nőstény nem képes erre... de íjatok, ha tévedek

;)

2016. máj. 22. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!