Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Honnan tudom meg hogy a cicám...

Honnan tudom meg hogy a cicám lány?

Figyelt kérdés
Most fogadtam be egy kiscicát de nem tudom eldönteni milyen nemű.
2010. dec. 19. 19:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12%

...

Ha tarka akkor tuti lány...

Amúgy megnézed neki a fiúknak van két kis dudor oldald.(azok lesznek a herék :D).Lányoknak teljesen sima.

2010. dec. 19. 19:02
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Nem biztos, hogy ha tarka akkor lány.. Megfogod és megnézed, hogy mije van. Már biztos látszanak a heréi ha fiú.
2010. dec. 19. 19:09
 3/15 anonim ***** válasza:
33%
Bocs,a teknőc-tarka cicák lányok mindig...nem voltam pontos.
2010. dec. 19. 19:12
 4/15 anonim ***** válasza:
38%
Tényleg érdekes megfigyelés,de az én tapasztalatom szerint is így van,hogy a vörös-cirmos macskák csak fiú macskák,nincs közöttük lány.A vörös-fehér macskák is fiúk. A 3 színű macskák-fehér-fekete-vörös,esetleg cirmos is lehet benne,azok meg csak lányok lehetnek.Ha még nagyon pici a cica,nem nagyon lehet megállapítani,hogy fiú lesz-e vagy lány,mert ilyenkor még szinte ugyanúgy néznek ki alulnézetből.Kicsit később már fog látszani egy nagyon kicsi dudor,de a serdülőkorig ez is csak alig.
2010. dec. 19. 19:27
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Ne állítsunk már agyamentséget hogy a macska mintázata meg a neme összefügg!
2010. dec. 19. 19:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
És még néhány gondolat: Normál esetben tényleg csak nőstény lehet a háromszínű macska, mert a szín kialakulásáért felelős gén az X kromoszómán van. Egy gén vagy egy vagy kettő színért felel, ebből pedig úgy lesz három, ha két X kromoszómája van a cicának, vagyis lány. A teknőctarka színhez egy vörös-fehér és egy fekete génpár szükséges. A foltosságot az okozza, hogy minden egyes sejtben véletlenszerűen az egyik X-kromoszóma inaktiválódik és a sejtekben hol egyik, hol a másik X inaktív. Háromszínű macska csak abban az esetben lehet kandúr, ha kromoszómarendellenességgel születik, nem XY lesz, hanem XXY. Mivel itt van két X, a színezet kialakul, illetve az Y miatt a nemi jelleg is, de nem termékeny és nagyon ritka.
2010. dec. 19. 19:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

És még: Macskák nemének megállapítása:

Hím

A végbélnyílás közvetlenül a faroktő alatt helyezkedik el (ez a nőstényre is igaz);

a heréket tartalmazó herezacskó található alatta. A pénisz a herezacskó alsó részében van.

Nőstény

A hüvely függőleges nyílása csaknem közvetlenül a végbélnyílás alatt helyezkedik el;

első ránézésre úgy tűnik, mintha összekapcsolódna a kettő.

2010. dec. 19. 19:44
 8/15 gyuribacsika válasza:
0%
A macska színezetének semmi fajta köze nincsen a neméhez.Ez tévhit.Mindenképpen a nemi szerve körül kellene vizsgálódnod.Viszont 1-2 hónapos korban is még eléggé nehéz megállapítani, hogy vajon fiú vagy lány.4-5 hónaposan már meglehet mondani pontosan.
2010. dec. 19. 19:48
 9/15 tetris ***** válasza:
77%
Márpedig a háromszínű macskák igenis nőstények és kész. Punk tum!
2010. dec. 19. 19:57
 10/15 anonim ***** válasza:
71%

De igenis van köze a színnek a nemhez. Egyszerű genetika. Mint az, hogy a vérzékenység bizonyos típusa csak férfiakban jelenik meg, de számtalan példa van még a nemhez kötődő öröklésre.

[link]

2010. dec. 19. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!