Miért durvul el ennyire a játék?
Egyszerűen csa kszeret rosszalkodni :d
Az egyimé is ilyen ha karmol akkor finoman a mancsára kell csapni és mondnai neki hogy húzd be a karmaidat.eddig mindegyi kcicámmal ezt csináltam és nagyon gyorsan leszokotak a karmolásról.
Ilyenkor már kézzel nem lehet velük játszani, mert megnőttek a körmei, továbbá a macskáknak szokása, hogy élesítik a körmeiket a fákon. Vagy kesztyűben játszál vele vagy valami zsineggel. :)
A második részét a kérdésednek nem tudom értelmezni. Álmotokban ront nektek a macska? :D
Ez attól van, hogy rögzíttétek az agresszív viselkedését. Méghozzá azzal, hogy az agressziójával elérte azt, amit akart. Ráadásul (alighanem a fizikai fegyelmezés hiányával) hagytátok, hogy domináns legyen.
7 hónaposan már nagyjából kialakult a jelleme, mostmár késő is fizikailag fegyelmezni, mert lehet, hogy inkább távozna, semminthogy behódoljon.
Amit tehettek: ha játék közben durváskodni kezd, abbahagyjátok a játékot. Ha azért durvul, hogy kimehessen, bezárjátok valahová.
Annyit azért megjegyeznék, hogy ha randalírozással kell jeleznie, hogy kimenne, akkor valószínűleg nem figyeltek oda a finomabb jelzéseire. Törődjetek vele egy kicsit jobban. (A mienk a karunk megpaskolásával jelzi, ha valamit akar. Ilyenkor vele megyünk, és megmutatja, hogy mit.)
Igen kb 5 hónapos korában már fel kellett volna rúgni, hogy tanuljon.
Ilyen ökörséget, hogy fegyelmezni kell. Én sose fegyelmeztem mégis teljesen vidám normális macska lett.
Minden macska más, a személyiségük is. Lehet pl. viselkedészavaros, ha túl korán lett elválasztva.
Nekem egy lassan 4 hónapos macsekom van, talált cica. Nagyon rossz, ugyanez a helyzet. Ha fél a víztől, akkor spricceljétek le vízzel ha rossz (a mi macskánk ezt élvezte...) vagy csavarjatok össze egy újságot és koppintsatok vele a fejére, de csak finoman!
Jahm és mostatntól, akármilyen bolond is, ne kapjon meg mindent olyan könnyen.. :)
Leszámítva azokat az apró "baleseteket", amikről itt nem számolsz be, mert nem támasztják alá a mimóza nevelési módszer üdvözítő voltát.
Aztán a mimóza szakkönyvek megírják: ne játsszunk kézzel a macskával, mert ösztönösen megkarmol.
Nagyon lebecsülitek ti a macskákat. Ha te vagy a domináns - mert kölyök korában megszerezted a tekintélyt - van önfegyelme. Birkózhatsz vele nyugodtan kézzel is: sohasem engedi ki a karmát. Ellenben olyan már volt, hogy az ilyen szoftos birkózás vad dorombolásba fulladt...
Szinte már látom a válaszod: íme egy vadember, aki üti-veri a macskáját.
Pedig ha tudnád, te több agressziót követsz el a macskáddal szemben nap mint nap, mint amennyire nekem a macskám egész életében szükség volt. Mert ha finoman lelököd az ebédlő asztalról, vagy az éppen arrébb teszed a dézsmált szobanövénytől, már agressziót követtél el.
Ezzel szemben nekem csak kétszer kellett igazán megütni kölyök korában, és a legnagyobb csínyeket eleve kerüli, tudja mi az hogy sicc, vagy épp csak emelt hang.
És mindezek mellett hozzám, a "brutális vadállathoz" jár simogatásért a családban, máshoz alig. Egyszerűen kinevezett az anyjának. Ez macska. Fingja sincs a modern pedagógiai módszerekről. De az anyamacska egyszerű módszereivel a fogékony korban tanítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!