Mit adtok enni macskatoknak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"A húst megfőzöd vagy ilyesmi?"
Nem. Nyersen kapja. Inas húsnál (pl. marhahús), az inakat távolítom el szeletelés közben, semmi más feldolgozáson nem esik át a hús.
"A csirkefarhát ledarálva: a kis csontocskák nem túl szilánkosak neki?"
A csontot háromszor darálom át (a 3. darálásnál teszem hozzá a többi darálni valót), így semmi szilánk nincs.
"Ez nyilván jó nagy mennyiség, le szoktad adagonként fagyasztani, vagy kibírja a hűtőben?"
Ez két heti mennyiség. Nem szabad 1 napnál tovább hűtőben tartani, ezért adagonként (vagy napi adagonként) kell lefagyasztani. Igazából elkészítés közben is minden a hűtőben van, kivéve azt, amivel éppen dolgozom.
Fontos (de nem triviális): ha netán kipróbálod, de a lazacolajat elhagyod, felezd, vagy esetleg harmadold a hozzáadott E vitamin mennyiséget is, mert ez a két összetevő összefügg!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Royal Canin Urinary S/O-t, mert húgyköves.
Ivartalanított kandút. Steril cicáknak való tápot kapoo, mégis megbetegedett. Most már csak ilyet ehet örökre.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha macskád van, akkor mindenképp olvasd el!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Pontatlan a haziallat.hu-s "Milyen ételt ne adj" infó.
Pl. az avidin nem a "nyers tojásban", hanem a nyers tojás fehérjében van. A sárgája adható. (Macskára a húsevő rövid bélrendszere miatt a szalmonella sem olyan veszélyes, mint emberre.)
A máj sem "nem adható" kategória, hanem adható, sőt kell is, csak éppen nem táp mellett. Vagy táp mellett, de kis mennyiségben/alkalmanként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!