Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hordják le azokat, akik...

Miért hordják le azokat, akik tejet adnak a macskájuknak?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 13:02
1 2
 1/13 anonim válasza:
28%
mert a tej fosatja a cicákat. ha tejet szeretnél adni neki, akkor csak(!) laktózmentes tejet szabad
2010. dec. 1. 13:09
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha fosatja akkor lehet szurni a fosóját.
2010. dec. 1. 13:10
 3/13 anonim ***** válasza:
21%
mert ártalmas neki a tej, veszélyeztetik az egészségét és naponta többen kérdezik ennek ellenére, hogy adhatnak-e neki
2010. dec. 1. 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Mert a tiszta tehéntej emésztetlenül halad át az emésztőcsatornáján.Szakirodalom szerint felesben vizzel azért célszerű adni mert a sima vizet nem biztos hogy meginná,pedig szüksége lenne folyadékbevitelre!

Nem árt neki a tej,csak fölöslegesen issza meg!Mint pl.a tojásfehérjét is.Ezeket kaja helyett semmi esetre sem szabad adni.Inkább csak izesitésnek!

2010. dec. 1. 13:14
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy begyöpösödött gondolkodás, hogy egy macskának tejet kell adni.Nem tudom, honnan ered, de ez épp olyan, hogy sok süket hörcsög tulajdonos meg a hörcsögének ad tejet, tudnám miért?A természetben ezek az állatok vizet isznak, a macska is.

Nekünk volt perzsa macseszunk, a tenyésztő, akitől vettük, szigorúan a lelkünkre kötötte, hogy még csak véletlenül se adjunk neki tejet, csakis vizet, mert meg is betegedhet a gyomrával.

Laktózmentes tejet meg igyanak a tejallergiások, a normális tej tehénből származik, nem valami művi nyavalya...

2010. dec. 1. 13:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Na de a mesekben is a cica tejivo!
2010. dec. 1. 13:17
 7/13 anonim ***** válasza:
33%

A macskák nagy része laktózérzékeny. Ha viszont nincs erre mutató jel és szereti a tejet, akkor alkalmanként lehet neki adni, de a legjobb akkor is az alacsony zsírtartalmú. Azért nem kell megijedni, ha eddig adtál tejet a macskádnak és nem ment tőle a hasa, nem érezte magát rosszul tőle, akkor ezután se kell teljesen megfosztanod ettől az élvezettől, csak ne ez legyen a szokásos étrendje. :) De ez felnőtt, egészséges macskákra vonatkozik, nagyon pici cicának nem szabadna tehéntejet adni, mert ha nagyon érzékeny rá, még el is pusztulhat a hasmenés miatt.

Van itt egy cikk erről:

[link]

2010. dec. 1. 13:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Én egy héten egyszer adok neki egy keveset, mert remeg érte, de nem fosik tőle egyáltalán.
2010. dec. 1. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:
37%
meg a tejfőlt is szereti.mármint s mesében:-)csak az maradt ki belőle,hogy"és az én mesém is tovább tartott volna ha a cica összenem fosta magát vóóóóna.Na,szép napot cicások.Én viszont most iszok egy kis tejet.
2010. dec. 1. 13:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudják meg emészteni! Én mindig is adtam a cicámnak tejet és már 16 éves! :)
2010. dec. 1. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!