Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért pisil le mindig valamit?

Miért pisil le mindig valamit?

Figyelt kérdés
Az egyik macskánk mindig bepisil. Pedig tudja, hova kell menni, mert kakilni oda jár. De rendszeresen lepisil valami puha dolgot: székpárna, asztalon(!) felejtett táska. Sajnos nem mindig veszem észre, ezért nem tudok rászólni. De múltkor például észrevettem, lezavartam, erre 5 perc múlva a széken hagyott kimosott lepedőt pisilte le. Miért csinálja? Hogy lehet erről leszoktatni? A másik macska mindig az alomra megy. Még kicsik (4 hónaposak, lányok).
2010. nov. 30. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Az enyém meg 5 éves és még mindig ezt csinálja! 2-3 hetente mindig lepisil valamit, cipőt, papucsot, gyerek játékát, táskát, stb. :(

Egyébként fiú és 2 éve ivartalanítva lett egy betegség miatt.

2010. nov. 30. 12:33
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Mert hülye.
2010. nov. 30. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:
22%
Sehogy! A hím macskák ezzel a terrítóriumukat jelölik ki!Ez nem függ az ivartalanítástól!
2010. nov. 30. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:
A kérdező írta hogy mindkét macska lány... Egyébként a hímeknél igenis függ az ivartalanítástól, ha azt időben elvégzik. Ha már felvette a rossz szokást hogy jelölget, lehet hogy ivartalanítás után sem szokik le. Egyébként nálatok, kérdező még közrejátszhat a dologban hogy kicsi a cica, később javulhat. Nekem 3 hónaposan csinálta párszor a cicám hogy belepisilt a szennyeskosárba, szőnyegre, bevásárlószatyorba (!) egyszer még a számítógépre is ami nem is puha (azért nagyon kikapott). Sőt nálunk volt hogy a kaki is mellé ment, legtöbbször a zuhanyzóba. Nem lehet hogy valami nem tetszik neki a wc-jével kapcsolatban? Vagy az alom anyaga, esetleg túl zárt vagy rosszul van elhelyezve. Takarítod minden nap?
2010. nov. 30. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!