Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire kell egy 3 hónapos...

Mennyire kell egy 3 hónapos kiscicának "gömbölyűnek" lenni?

Figyelt kérdés
Nagyjából 1,5 hónapja fogadtunk be egy kis kandúr cicát, szegény nagyon sovány és nyeszlett volt, ahonnan hoztuk ott nem nagyon etették, az anyukája meg nem volt valami jó anyuka. Amikor hazahoztuk rengeteget evett és hízásnak is indult de közbejött egy hasmenéses betegség amitől visszafogyott. Abból kigyógyult, megkapta az oltásokat és többször féreghajtót is. Most 3 hónapos de én olyan kis soványkának látom, érezni lehet a csontjait, ki is állnak-itt ott. Amúgy nagyon jó étvágya van, sok ennivalót adunk neki (minőségi tápot és házikosztot is) és kap vitamint. A párom szerint azért tűnik nyurgábbnak most mert erőteljesen növekedésnek indult.
2010. nov. 24. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Tényleg 3 hónaposan kezdenek nyúlni a macskák, és gömbölyödni inkább már csak akkor fog, mikor elérte a felnőtt méretét. (Nálam 6 hónaposan már elég pufi a cica:)) Ha jó étvágya van és féregtelenítve is van, akkor nem lesz baj: a tápanyagok most éppen nem a zsírpárnákba épülnek be, hanem máshova:)
2010. nov. 24. 16:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia,

Én 1 hónapja élek együtt 2 kis manócskával, akik épp most 3 hónaposak. A súlyuk fajtától függő, de nagyjából 1 kg körül kell már lenni. Nekem félperzsa cicóim vannak, 60 és 75 dekásak voltak mikor elhoztam őket, mostanra 1,2 kg körül vannak.

Biztos furcsállod, hogy mérem őket mint a malacokat :) No, ez csak azért van, mert mikor elhoztam 2 hónaposan őket, akkor annyira pille könnyűek voltak, hogy kíváncsi voltam mekkorák. Most meg annyira elkezdtek nyúlni, hogy megint lemértem őket :) Mára eltűnt az az édes, lógós pici poci, amitől alig birtak menni, amikor végeztek a hamival. Persze most már rengeteget mozognak, bunyóznak, de érezni, hogy izmosodnak, mint két kis párduc :)

Sok örömet és türelmet kívánok!

2010. nov. 24. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem furcsállom hogy méred őket, én is akartam korábban de a digitális szobamérleg nem érzékelte annyira könnyű volt.:) Lehet hogy ráteszem a konyhamérlegre inkább.:) De 1 kiló szerintem már azért megvan. Nagyon sokat eszik, remélem később majd szépen ki fog kerekedni.:)
2010. nov. 24. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is szoktam mérlegelni őket. Úgy csinálom, hogy egyszer ráállok a ccicával, utána üres kézzel, a kettő közti különbség a maccs:)))
2010. nov. 25. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!