Van egy sziámi lány cicám. Nagyon agresszív. Sokszor minden ok nélkül nekem szökik és harapdálja a kezemet, bokámat vagy megkarmol. Miért viselkedik így amikor én nem bántom?
Az utolsón jót nevettem.:)
Anyu macskája is ilyen volt kicsinek, vérbeli sziámi.
Egy agresszív vadállat, aztán mikor rájött, hogy igazából akkor is megkapja amit akar, ha nem tépi le a lábunkat, valahogy visszavett ebből a stílusból.
Sok türelem kell hozzá, sok humor, és jó ha van otthon betadine.:)
Most, hogy így mondjátok, legtöbbet a macska-okozta sérülésekre használom a betadine-t. Az enyém a sima gyogyós.
Kiskoromban szerettem volna egy sziámit, de most elvettétek a kedvemet. Tényleg olyan hangosak? Sokat nyávognak?
Enyém a verekedős sziámi.
A miénk sokszor nem is nyávog hanem ilyen mekegő hangot ad ki XD De van olyan is,hogy kinyitja a száját de nem jön rajta hang.Amikor folymatosan "mekeg" elég idegesítő bír lenni.
A sima házi macskának mi köze egy sziámihoz?
Ha utána nézel a neten nagyon sokszor írják a fajta jelleménél, hogy a sziámi egy ilyen cica.
A sziámi macska természete :
Erőteljes,határozott természetű. Néha agresszív a természete, de ezt leginkább a nevelése határozza meg. Ha simogatják és foglalkoznak vele, olyan szelíd mint egy ma született bárány. Ha viszont elhanyagolják, idővel elvadul. Szeret nyávogni. A sziámi macska gyakran hangosan nyávogva próbál kommunikálni gazdájával, például ha éhes vagy szomjas, vagy nincs kitisztítva a wc-je, vagy bejött egy idegen a lakásba stb... a gazdája egy idő után megtanulja, hogy melyik nyávogás mit jelent. Akinek már volt sziámi macskája az tudja, hogy a nyávogások milyensége nagyban különböznek egymástól! Szereti a kényeztetést a simogatást, szeret a figyelem középpontjában lenni. Ha unatkozik, feltalálja magát, keres egy elfoglaltságot magának, ami a gazdinak nem annyira jó ötletnek tűnhet például a függönymászás, bútortépdesés, össze-vissza sebesen rohangálás hangos brinnyegéssel egybekötve (a brinnyegés a sziámi macska jellegzetes hangja). Fontos hogy legyen játéka a macskának, mert akkor azzal fog játszani, s nem a lakás berendezéseivel.
Nem tudom,hogy sok helyen miért húzzák le ennyire a sziámi macskákat,szerintem messze a legintelligensebb,legjátékosabb és legszebb fajta.Nekem már kettő is volt,és csak jót tudok róla mondani.Igen,kölyökkorukba kicsit túlzásba viszik a játékot,és megkarmolnak,de ezt MINDEN kölyök macska így csinálja.Ha felnőnek,már nem ilyen vadak,de akkoris lehet még játszani velük,nem lustulnak el,mint pl egy perzsa.
Amúgy a mindkét sziámink(nem egy időben voltak) megtanulták maguktól kinyitni az ajtót,míg a házi cicáink nem!Pedig mutattam nekik,hogyan kéne:)
Szóval sziámi cicákat a népnek!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!