Hogyan kell macskabutort csinálni?
Szia!
Teljesen sajátkezűleg gondoltad? Vagy az elemeket vetted? Ha utóbbi akkor ne is olvasd el a hozzászólásomat.
Megpróbálom leírni a miénk hogy néz ki, de szerintem jobb ha ma este/holnap csinálok róla képet és elküldöm, mert leírni elég nehéz, bár maga a szerkezet nem bonyolult.
Nem tudom, erre gondolsz-e, de mi úgy csináltuk, hogy egy oszlop az egész alapja (padlótól plafonig) és két polcot raktunk rá úgy, hogy a polcnak szánt falapból kivágtunk egy félkört (ugyanolyan átmérőjüt, mint az oszlop amire raktuk) így a polc pont illeszkedik az oszlopra (félig körülöleli azt) és polctartóval rögzítettük.
Ez egy derékszög alakú "izé", aminek az egyik felét az oszlopra fúrtuk, a másikra meg rögzítettük a polcot
Ilyesmi: [link]
Miután a két ivartalanított kandúrunk .. hát őőő... igencsak méretesre nőtt, így polctartóból fel kellett szerelni még egyet-egyet, hogy a polc ne billegjen.
De ha nem plafonig érőt akarsz, akkor szerintem érdemesebb két oszlopból csinálni és a kettő közé rakni a polcot.
A lényeg, hogy stabil legyen, mert ha billeg, akkor nem fogja használn a cica.
Saját kezűleg gondoltam. Már meg is terveztem 2,5 cm vastag falemezekből és 10-12 cm átmérőjü oszlopokból, melyet 6 mm-es szizálkenderrel vonok be. Csak mivel a cica Maine Coon elég erős szerkezet kell.
Köszönöm a polctartó háromszög jó ötlet.
Macskabútorok
Macskabútor újrakárpitozása
A kereskedelemben kapható macskabútorok többségének huzata könnyen elhasználódik, mivel a szemek a szöveten leszaladnak. Vásároljunk plüss bútorkárpitot és vizes bázisú padlószőnyeg ragasztót! A kárpitot megfelelő méretűre vágva varrjuk össze három oldalánál! A közhiedelemmel ellentétben a szövet kárpitok varrására a legkisebb teljesítményű varrógépek is megfelelnek. Fordítsuk ki az anyagot, a bútorlemezt a ragasztóval szakaszonként bekenve mint egy paplanhuzatot sodorjuk fel rá a kárpitot! (Innen látszik, hogy a megfelelő méret meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy ezt a felsodrási műveletet is el kell tudnunk végezni.) Végül a negyedik élnél varrjuk össze a szövetet kézzel erős fonállal!
kárpit újrahúzott
A macskaodú bejáratának kivágása után a széleket ragasztópisztollyal rögzíthetjük az odú belső falához. A ragasztás miatt az új kárpit sokkal tartósabb lesz az eredetinél.
Udvari kilátó
Ha macskánkat nem engedjük ki az utcára, örömére szolgálhat némi lehetőség arra, hogy szemmel tartsa a környéket. Erre jó a macskakilátó. Vásároljunk cölöpöt, minél hosszabbat, kerek vagy szögletes keresztmetszetűt, párnafát, és deszkát! A cölöp legyen tartósítószerrel kezelt, nehogy hamar elkorhadjon a földben. Kb. 70 cm hosszan le is kenhetjük kátránnyal az alsó részét, amit a földbe ásunk. A deszkákat vágjuk kb. 35 cm hosszúságúra (ez függ a cölöp átmérőjétől)! Egy elem elkészítéséhez annyi deszkát használjunk, hogy az összesíett szélességük legyen legalább 20 cm! Szögeljük fel a megfelelő hosszúságúra felvágott párnafákra, amelyeket párhuzamosan olyan távol helyeztünk el egymástól, mint a cölöp átmérője! Az így kapott elemeket csigalépcsőszerűen csavarozzuk fel a cölöpre egymástól kb. 35-40 cm távolságra. A lebillenés megakadályozására támasszuk alá egy felcsavarozott párnafa darabbal! Előbb kenjük le valamilyen favédő szerrel, majd tartósítószert nem tartalmazó festékkel! Csak akkor engedjük fel rá a macskát, ha már kiszáradt belőle az oldószer!
toronyelem kilátótorony
előző hozzászólás blogja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!