Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért olyan vad a macskám?

Miért olyan vad a macskám?

Figyelt kérdés

márciusban lesz 2 éves a nőstény cirmosom, és már kicsi kora óta rendkívül eleven, szemtelen, vad és még harapós is mint egy kis vadállat. de amúgy meg gyönyörű, vékony testű nyúlánk macska, hihetetlenül intelligens, kedves és ragaszkodó tud lenni-ha olyanja van. amúgy meg támad. imád harapni és karmolni, már nem egy csúnya sérülést szerzett nekünk. ráadásul sunyin támad, teljesen kiszámíthatatlanul:) 2 hónapos volt amikor kaptuk, és az előző gazdái szerint is ő volt a lerosszabb az alomban.

és nem lehet megnevelni, már kipróbáltam a vizzel való spriccelést, meg összecsavart újsággal a fenékre csapást.mitől lehet ennyire vad egy macska? én még nem hallottam ilyet. már eszembe jutott, hogy a kinti életre lenne igénye, de mivel lakásban lakunk ez sajnos nem megoldható, és így jobb híján minket támad. hogyan lehetne leszoktatni erről? másnak is ilyen a macskája?

2009. jan. 9. 22:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
lehet, hogy hiányzik neki a sex. volt már együtt fiú cicával? :) benne van az ösztöneibe, lehet, hogy emiatt vadult be.
2009. jan. 9. 22:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikor ezt olvasom, szinte olyan mintha az én macskámról szólna. Az enyém kandúr, és pont olyan mint a tied. Néha nagyon kis szemétláda tud lenni. Mindent lever az asztalról, még a teli pohár vizet is. Nekünk azt ajánlották, hogy ivartalanítsuk, és akkor megnyugszik, de egyelőre 2 hónappal a műtét után sem akar lenyugodni. Szerintem genetikailag ilyenek nem tudsz velük mit csinálni. Olyanok, mint az emberek, mindegyik más jellem. Náluk ez olyan lehet, mint nálunk egy rossz, vagy egy hiperaktív gyerek. Szóval ne izgulj, előbb-utóbb szerintem megkomolyodik, csak idő kérdése.
2009. jan. 9. 23:15
 3/13 A kérdező kommentje:

Első vszoló: már egészen kicsi korától ilyen, akkor még nem lehettek ilyen késztetései:)

Második: én is úgy gondolom, hogy ez genetikai. és pontosan, mi is gyakran emlegetjük, hogy hiperaktív a macska:) és nagyon fura étkezési szokásai is vannak: sült húst jobban szereti, mint a nyerset. és imádja a chipset, a gyümölcsjoghurtot. inni csak úgy hajlandó, ha a vizestálkája a mosogatóba van beletéve, ha a földön van az ételestál mellett, akkor nem iszik. a mosogatóban keresi. ti nem próbáltátok valahogy megnevelni a tiéteket?

2009. jan. 9. 23:35
 4/13 anonim ***** válasza:
48%
A mienk is csak a csapból hajlandó inni, hiába van neki lenn a tálkája. Az enyém mindent megeszik, főleg azt amit ellophat, az érdekesebb. Karácsonykor miatta kellett előbb lebontanom a fát, mert állandóan lopta róla a szaloncukrot. Én egypárszor próbáltam elverni, de semmi hatása nincs. Kb. 2 percig elvonul az asztal alá megsértődni, majd tovább folytatja. Én most el akartam ajándékozni, mert nálunk jön a baba, és mikor meg sikerült volna neki gazdát találni, akkor megesett a szívem rajta, és azt mondtam, hogy nem adom. Volt már egy pár macskám, de mind közül ez a leghülyébb. Hidd el a macskákat nem lehet megnevelni. Egyszer csak kinövik és kész.
2009. jan. 10. 00:05
 5/13 A kérdező kommentje:

Az enyém is megmászta a fát karácsonykor, állandóan eldőlt.:D

hát köszönöm szépen a válaszokat, akkor beletörődök hogy ilyen. ha harap, akkor marad továbbra is a rákiabálás meg a fenékrecsapás újsággal:)

2009. jan. 10. 12:47
 6/13 anonim ***** válasza:
A fenyítés semmilyen formában nem használ. Egyetlen módszer, ha "támadáskor" egyszerűen nem vesztek róla tudomást, rá sem néztek, otthagyjátok. A kéz és láb kapkodása, a sikongatás, meg a rákiabálás neki ösztönző, hogy folytassa, amit elkezdett. Ha ügyet sem vettek rá, akkor rájön, hogy nem vagytok benne a "játékban" (mert ez neki az, így játszanak a többi macskával), és egy idő után feladja, mivel nem lát eredményt.
2009. jan. 10. 14:15
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia.

Úgy látszik,egy páran együtt élünk a cicavilág bohócaival...

Az én cicám még "igazi" nőstény cicus,2,5 éves kis bolond.

Olyan egy évvel ezelőtt változott meg,hogy mi miatt,nem tudjuk,de addig az volt a kedvenc időtöltése,hogy apukája,a férjem,elkezdte a kezével heccelni,hadonászni a nózija előtt,ő meg ráugrott,és össze-vissza rágcsálta a kezét,minek nyomán másnapra karmolásnyomok garmada tarkította a párom kezét.Ezt azóta kinőtte,viszont borzasztóan féltékeny lett.Ez abban nyilvánul meg pl.,ha hazaérek este a munkából és adok apának egy puszit,ő rögtön jön,és bújik belém,hogy én is,én is...mint egy gyerek,komolyan mondom.A legmegerőltetőbb az volt,amikor tavaly szeptember és november között 5 hétig tüzelt,ami annyit tett,hogy egy hétig a kürrögéstől nem aludtunk,majd mikor már ő is kitikkadt,volt 3 nap szünet,mikor csak aludt,és regenerálta a torkát,majd indult elölről.Jó volt...

Nem akartunk neki gyógyszert adni,de kénytelenek voltunk,mert kiakasztott minket és magát is,ilyenkor nem is eszik,a doki azt mondta rá,hogy fitnesz-macska.

Most a legidegesítőbb szokása az lett,hogy ha egy éjszakára is magára hagyjuk,és hazatérünk utána,az első éjszakán zörög a papírokkal,csörög a távirányítóval,és kaparja a dobozokat,ezzel fejezvén ki nem tetszését,hogy itt hagytuk magára.

A támadó magatartást sztem ki fogja nőni,csak hagyj neki időt,és én is azt hallottam,hogy miskárolás után szelídebbek lesznek,bár ennek nem vagyok támogatója.Bevallom neked őszintén,hogy én jobban örülök a vadóc ,játékos cicómnak,mint egy Garfield szerű macsnak,aki csak eszik meg alszik.

2009. jan. 10. 14:22
 8/13 anonim válasza:
Szia! képzeld el az én macskámmal történ egy nagy balesset !! nagyon rossz volt! az én macskám akkor 5 hetes volt kicsi és egy kicsi időre megvadullt szóval nefgélj egy kis idő mulva rendeb fog jönni!!! a macska sem "hülye" tudja hol kap ennit!
2009. jan. 10. 17:12
 9/13 anonim válasza:

Ha lakásban tartott macs, akkor szerintem unatkozik. Foglalkozni kell vele sokat, sok játéka legyen, amiket váltogatva hagytok kint, mert egyébként megunja.... vagy szerezz be mellé egy másik macsot, ők majd elszórakoztatják egymást.... És szerintem ivartalanítsd mindkettőt... Az enyémek nem lettek lustábbak az ivartalanítástól...

Annyira jófejek... :)

2009. márc. 19. 10:52
 10/13 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom. Értem én, hogy ne vegyünk róla tudomást, és abbahagyja.. de ha egyszer összekarmolja az ember lábát + láb alatt van... félek hogy egyszer rálépek (anyám mondjuk már véletlenül párszor rálépett) Ekkor mi a teendő?
2010. júl. 16. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!