Miért olyan vad a macskám?
márciusban lesz 2 éves a nőstény cirmosom, és már kicsi kora óta rendkívül eleven, szemtelen, vad és még harapós is mint egy kis vadállat. de amúgy meg gyönyörű, vékony testű nyúlánk macska, hihetetlenül intelligens, kedves és ragaszkodó tud lenni-ha olyanja van. amúgy meg támad. imád harapni és karmolni, már nem egy csúnya sérülést szerzett nekünk. ráadásul sunyin támad, teljesen kiszámíthatatlanul:) 2 hónapos volt amikor kaptuk, és az előző gazdái szerint is ő volt a lerosszabb az alomban.
és nem lehet megnevelni, már kipróbáltam a vizzel való spriccelést, meg összecsavart újsággal a fenékre csapást.mitől lehet ennyire vad egy macska? én még nem hallottam ilyet. már eszembe jutott, hogy a kinti életre lenne igénye, de mivel lakásban lakunk ez sajnos nem megoldható, és így jobb híján minket támad. hogyan lehetne leszoktatni erről? másnak is ilyen a macskája?
Első vszoló: már egészen kicsi korától ilyen, akkor még nem lehettek ilyen késztetései:)
Második: én is úgy gondolom, hogy ez genetikai. és pontosan, mi is gyakran emlegetjük, hogy hiperaktív a macska:) és nagyon fura étkezési szokásai is vannak: sült húst jobban szereti, mint a nyerset. és imádja a chipset, a gyümölcsjoghurtot. inni csak úgy hajlandó, ha a vizestálkája a mosogatóba van beletéve, ha a földön van az ételestál mellett, akkor nem iszik. a mosogatóban keresi. ti nem próbáltátok valahogy megnevelni a tiéteket?
Az enyém is megmászta a fát karácsonykor, állandóan eldőlt.:D
hát köszönöm szépen a válaszokat, akkor beletörődök hogy ilyen. ha harap, akkor marad továbbra is a rákiabálás meg a fenékrecsapás újsággal:)
Szia.
Úgy látszik,egy páran együtt élünk a cicavilág bohócaival...
Az én cicám még "igazi" nőstény cicus,2,5 éves kis bolond.
Olyan egy évvel ezelőtt változott meg,hogy mi miatt,nem tudjuk,de addig az volt a kedvenc időtöltése,hogy apukája,a férjem,elkezdte a kezével heccelni,hadonászni a nózija előtt,ő meg ráugrott,és össze-vissza rágcsálta a kezét,minek nyomán másnapra karmolásnyomok garmada tarkította a párom kezét.Ezt azóta kinőtte,viszont borzasztóan féltékeny lett.Ez abban nyilvánul meg pl.,ha hazaérek este a munkából és adok apának egy puszit,ő rögtön jön,és bújik belém,hogy én is,én is...mint egy gyerek,komolyan mondom.A legmegerőltetőbb az volt,amikor tavaly szeptember és november között 5 hétig tüzelt,ami annyit tett,hogy egy hétig a kürrögéstől nem aludtunk,majd mikor már ő is kitikkadt,volt 3 nap szünet,mikor csak aludt,és regenerálta a torkát,majd indult elölről.Jó volt...
Nem akartunk neki gyógyszert adni,de kénytelenek voltunk,mert kiakasztott minket és magát is,ilyenkor nem is eszik,a doki azt mondta rá,hogy fitnesz-macska.
Most a legidegesítőbb szokása az lett,hogy ha egy éjszakára is magára hagyjuk,és hazatérünk utána,az első éjszakán zörög a papírokkal,csörög a távirányítóval,és kaparja a dobozokat,ezzel fejezvén ki nem tetszését,hogy itt hagytuk magára.
A támadó magatartást sztem ki fogja nőni,csak hagyj neki időt,és én is azt hallottam,hogy miskárolás után szelídebbek lesznek,bár ennek nem vagyok támogatója.Bevallom neked őszintén,hogy én jobban örülök a vadóc ,játékos cicómnak,mint egy Garfield szerű macsnak,aki csak eszik meg alszik.
Ha lakásban tartott macs, akkor szerintem unatkozik. Foglalkozni kell vele sokat, sok játéka legyen, amiket váltogatva hagytok kint, mert egyébként megunja.... vagy szerezz be mellé egy másik macsot, ők majd elszórakoztatják egymást.... És szerintem ivartalanítsd mindkettőt... Az enyémek nem lettek lustábbak az ivartalanítástól...
Annyira jófejek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!