Tényleg hiányozhat egy macskának valami, amit soha nem tapasztalt meg?
Sokan mondják, hogy a macska szabad állat nem lehet bezárni, vágyakozik kifelé, kínzás ha bent van, mert egész életében ki akar menni. Azt tudom, hogy a macska kíváncsi és ha lehetőséget adnak egy benti macskának, akkor kíváncsi hogy mit lát (de a kíváncsiság nem egyenlő a bezártságtól való szenvedéssel), ha egy macska soha életében nem járt az utcán tényleg annyira hiányzik neki a kint lét, hogy az egész életét kínok közt tölti, mert nem mehet ki?
Természetesen nem arra gondoltam, hogy szobanövényként tartva a macskát, hanem megfelelő ingergazdag benti környezetben foglalkozva az állattal.
Nekem a "Állatkínzás bent tartani a négy fal közt, kell neki a fáramászás stb" mondatok időnként azt takarják, hogy "nincs kedvem a macskaszőrrel és az alompucolással vesződni". Csak nem eléggé tökös, hogy ezt kimondja.
Én az a fajta gazdi vagyok, aki próbálja megtalálni az arany középutat. Jöhessen be a cica - legyen biztonságos, meleg helye és almosládája -, de ha megoldható - és a környék biztonságos: nincs autóforgalom; nem idegbeteg, macskautáló a szomszéd, stb, és persze legyen ivartalan a macska -, akkor hadd mehessen ki is.
Ha ez utóbbi nem megvalósítható, úgy maradjon csak bent.
De ha a gazdi nem akar a macskabilivel bajlódni - ezt is el tudom fogadni-, akkor ne vállaljon macskát.
A "kicsapom az udvarra, aztán ahogyan esik, úgy puffan" a legrosszabb megoldás. Szerintem.
Pl a mi benti macskám egyáltalán nem vágyik ki, de az sem, amelyiket még kiscica korában az útról szedtük össze félig megfagyva...
Volt kinti macskánk is - mg gyerekkoromban - ő a szomszédba nem járt át, tök megfelelt neki az udvar.
De a sok egybitesnek nincs érve, miért nem kellene benn tartani a macskát, csak hogy állatkínzás, meg jönnek a bullshitekkel :D
#11 Én tehetek róla, hogy az ilyen nem érdekli őket? Az egész gyerekkorom arról szólt, hogy "a macska fogyóeszköz". Nem én tehetek arról, hogy a szüleim felelőtlenek, de megint ott tartunk, hogy majdnem már én vagyok a hibás, hogy 8 évesen nem vettem meg apámat, hogy ne tegye ki macskát. Pont azért mondom, hogy NEM akarom utcára rakni a macskákat, mert én tudom, hogy nem biztonságos.
Nem jelenleg nincs macskám, mielőtt elkezdenétek mondani, hogy akkor minek rakom utcára, mert nem rakom és nem is szándékozom...
De a kérdés továbbra sem a szüleim hozzáállásának megváltoztatásáról hivatott szólni, mert aki 60 éve "fogyóeszköznek" tekinti az állatot az olyan is marad. És nem, a szüleim sem fognak már macskát tartani, mielőtt valaki vitába kezd.
14-es, igen ez a hitvallás az elmaradottabb régiókban és országokban, amivel semmit nem tehetsz, csak elfogadod.
Én sem szeretem ezt a fajta hozzállást, de... hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!