Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tényleg hiányozhat egy macskán...

Tényleg hiányozhat egy macskának valami, amit soha nem tapasztalt meg?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy a macska szabad állat nem lehet bezárni, vágyakozik kifelé, kínzás ha bent van, mert egész életében ki akar menni. Azt tudom, hogy a macska kíváncsi és ha lehetőséget adnak egy benti macskának, akkor kíváncsi hogy mit lát (de a kíváncsiság nem egyenlő a bezártságtól való szenvedéssel), ha egy macska soha életében nem járt az utcán tényleg annyira hiányzik neki a kint lét, hogy az egész életét kínok közt tölti, mert nem mehet ki?

Természetesen nem arra gondoltam, hogy szobanövényként tartva a macskát, hanem megfelelő ingergazdag benti környezetben foglalkozva az állattal.

jan. 4. 18:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
És a szüleid nincsenek tisztában azzal, hogy a utcán járművek járnak, amik elüthetik a macskát? 😏
jan. 5. 05:26
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

Nekem a "Állatkínzás bent tartani a négy fal közt, kell neki a fáramászás stb" mondatok időnként azt takarják, hogy "nincs kedvem a macskaszőrrel és az alompucolással vesződni". Csak nem eléggé tökös, hogy ezt kimondja.

Én az a fajta gazdi vagyok, aki próbálja megtalálni az arany középutat. Jöhessen be a cica - legyen biztonságos, meleg helye és almosládája -, de ha megoldható - és a környék biztonságos: nincs autóforgalom; nem idegbeteg, macskautáló a szomszéd, stb, és persze legyen ivartalan a macska -, akkor hadd mehessen ki is.

Ha ez utóbbi nem megvalósítható, úgy maradjon csak bent.

De ha a gazdi nem akar a macskabilivel bajlódni - ezt is el tudom fogadni-, akkor ne vállaljon macskát.

A "kicsapom az udvarra, aztán ahogyan esik, úgy puffan" a legrosszabb megoldás. Szerintem.

jan. 5. 06:36
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

Pl a mi benti macskám egyáltalán nem vágyik ki, de az sem, amelyiket még kiscica korában az útról szedtük össze félig megfagyva...

Volt kinti macskánk is - mg gyerekkoromban - ő a szomszédba nem járt át, tök megfelelt neki az udvar.

De a sok egybitesnek nincs érve, miért nem kellene benn tartani a macskát, csak hogy állatkínzás, meg jönnek a bullshitekkel :D

jan. 5. 09:30
 14/16 A kérdező kommentje:

#11 Én tehetek róla, hogy az ilyen nem érdekli őket? Az egész gyerekkorom arról szólt, hogy "a macska fogyóeszköz". Nem én tehetek arról, hogy a szüleim felelőtlenek, de megint ott tartunk, hogy majdnem már én vagyok a hibás, hogy 8 évesen nem vettem meg apámat, hogy ne tegye ki macskát. Pont azért mondom, hogy NEM akarom utcára rakni a macskákat, mert én tudom, hogy nem biztonságos.

Nem jelenleg nincs macskám, mielőtt elkezdenétek mondani, hogy akkor minek rakom utcára, mert nem rakom és nem is szándékozom...

De a kérdés továbbra sem a szüleim hozzáállásának megváltoztatásáról hivatott szólni, mert aki 60 éve "fogyóeszköznek" tekinti az állatot az olyan is marad. És nem, a szüleim sem fognak már macskát tartani, mielőtt valaki vitába kezd.

jan. 5. 09:59
 15/16 anonim ***** válasza:
87%

14-es, igen ez a hitvallás az elmaradottabb régiókban és országokban, amivel semmit nem tehetsz, csak elfogadod.

Én sem szeretem ezt a fajta hozzállást, de... hát ez van.

jan. 7. 08:24
 16/16 anonim ***** válasza:
75%
4 macskám van, szóval van némi tapasztalatom. Mindegyik cica benti, egészségesek, oltottak, tiszták, ezer helyen van nekik bújó játszó kaparó, egyáltalán nem vágyódnak ki, soha nem is vágyódtak. Iszonyat jól alkalmazkodnak főleg kölyökkorban. Nekünk egyik cica utcáról mentett, féltem tőle h ki akar e menni, nyávog e majd kifelé, legnagyobb meglepetésemre esze ágában sincs kint élni, ennek 3 éve. Biztonságban vannak, nem üti el őket az autó, nem mérgezi meg a szomszéd, nem tépi szét a kutya. Ha lenne macskabiztos kerítésem kiengedném őket, de mivel nincs így bent vannak. Sztem igazán jó soruk van, és a jelek szerint ők is így érzik 😉
jan. 8. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!