Veszett a macska?
A macskámnak tegnap fehér habos valami jött a szájából, amit kiköpködött, nem evett és ivott, reszketett mintha fázna, dülöngélt. Mára már jobban van, evett és ivott, tud futni és stabilabban megy, mosakszik, füvet is evett, nyávog. Ha szólok neki rögtön figyel rá, más zajokra is. Csak sokat pihen most. Puszilkodott a macskával is aki az anyukája.
Viszont volt neki egy testvére, aki az éjszaka folyamán minden előjel nélkül ma reggelre elpusztult. Tegnap semmi tunetett nem mutatott, játszott, evett, ivott, igényelte a simogatást is. Nem értem mi lehet ez.
Veszettek lennének? Mert van olyan, hogy csendes veszettség és állítólag olyankor lebénul és meghal, más tüneteket nem produkál. Fogalmam sincs mi lehet ez!
Tegnap annak a cicának se volt semmi baja reggel aki ezt a habos valamit köpködte, mert evett ivott reggel és délben is, majd délután 2 körül jelentkeztek ezek nála. A másik cicánál viszont semmi ilyen nem volt, semmi jel vagy tünet nem előzte meg azt, hogy elpusztuljon.
Engem 1 hete karmoltak meg játék közben egyébként ezek a cicák.
Ez veszettség náluk vagy valami más?
Köszönöm a válaszokat!
Ne haragudj, mikor említettem, hogy nem fogok ebbe orvost belevonni? Szerintem egyértelmű, hogy ő is kell majd ehhez.
Addig is, mivel ez az oldal erre funkcionál, feltettem egy kérdést, hogy ez vajon lehet e veszettség nála, mert nagyon nem mindegy.
Köszönöm a válaszokat!

Az a baj, nem láttatok még veszett állatot. Én igen. Nem a habzó száj a legfeltűnőbb tünet, mint ahogy az átlag ember fejében van. Semmi nem utal a leírásban arra, hogy veszett lenne, sokkal inkább mérgezés.
De a linkelt oldalon is ott van ha elolvassátok
"Az elmúlt évtizedben Magyarországon kevesebb, mint tíz esetet regisztrálnak évente." Ezek is mind rókák és becsempészett kutyák.
De egy állatorvos meg tudja mondani, mert ha nincs igazam és valóban veszett az emberre is terjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!