Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Veszett a macska?

Veszett a macska?

Figyelt kérdés

A macskámnak tegnap fehér habos valami jött a szájából, amit kiköpködött, nem evett és ivott, reszketett mintha fázna, dülöngélt. Mára már jobban van, evett és ivott, tud futni és stabilabban megy, mosakszik, füvet is evett, nyávog. Ha szólok neki rögtön figyel rá, más zajokra is. Csak sokat pihen most. Puszilkodott a macskával is aki az anyukája.

Viszont volt neki egy testvére, aki az éjszaka folyamán minden előjel nélkül ma reggelre elpusztult. Tegnap semmi tunetett nem mutatott, játszott, evett, ivott, igényelte a simogatást is. Nem értem mi lehet ez.

Veszettek lennének? Mert van olyan, hogy csendes veszettség és állítólag olyankor lebénul és meghal, más tüneteket nem produkál. Fogalmam sincs mi lehet ez!

Tegnap annak a cicának se volt semmi baja reggel aki ezt a habos valamit köpködte, mert evett ivott reggel és délben is, majd délután 2 körül jelentkeztek ezek nála. A másik cicánál viszont semmi ilyen nem volt, semmi jel vagy tünet nem előzte meg azt, hogy elpusztuljon.

Engem 1 hete karmoltak meg játék közben egyébként ezek a cicák.

Ez veszettség náluk vagy valami más?

Köszönöm a válaszokat!

dec. 20. 16:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%
Oh igen, azt én is hozzátenném, hogy azért mindenképp vidd el egy állatorvoshoz
dec. 20. 17:43
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Én is mérget mondanék.
dec. 20. 18:16
 13/23 anonim ***** válasza:
34%
A patkány méreg ki van zárva mert az véres hasmenést okoz csak és belső vérzéseket
dec. 20. 18:41
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Reméljük meglátogatod vele az állatorvost. De miért mardos az ellenkezője? 🙃
dec. 20. 19:41
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
Neked amugy eszedbe nem jutott orvoshoz vinni? Az komoly.
dec. 20. 20:18
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Soha nem értettem miért ide írogat egy "gazda" ha az állatának valami baja van, alap hogy elviszem orvoshoz nem itt várom a csodát.
dec. 20. 20:32
 17/23 anonim ***** válasza:
62%

Feltétlenül orvoshoz kellene vinni a macskát, de neked is lehet, hogy szükséged lehet orvosra. Aki azt írta, hogy ez nem lehet veszettség, nincs igaza. A macskákat kötelezően nem oltják ellene és ha kijárnak, elkaphatják. Utóbbi esetben neked is sürgős orvosi beavatkozásra lenne szükséged.

Mérgezés is lehet, de orvosnak kell ezt megállapítani.

dec. 20. 20:37
 18/23 anonim ***** válasza:
63%

Igen, lehet veszett:

[link]

dec. 20. 20:44
 19/23 A kérdező kommentje:

18-as

A macska ugyanúgy viselkedik most már ahogy azelőtt és eszik, iszik. Gondolom veszettségnél a tegnapi tünetek mára csak rosszabbodtak volna.

dec. 20. 20:54
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
Miért nem tetszik neked az, hogy orvoshoz kell menni?
dec. 20. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!