Hosszú szőrű macskának milyen gyakran kell vágni a fenék körüli szőrét?
Lett egy új kiscicánk, aki hosszú szőrű, és folyton beleakad a szar a bundájába. Tegnap lógott a lábán, ma meg az ánusza alatt kicsivel volt beletapadva a szőrébe.
Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy szokták emberek vágni ott a szőrt, de mivel könnyen belevágnak a macska bőrébe, lehet biztonságosabb, ha az állatorvos csinálja.
Magyarországon állatorvosok foglalkoznak ilyesmivel vagy zsémbesen elhajtanak, ha ezzel megyek oda? Illetve, ha csinálnak, akkor ez mennyibe kerül?
Magam is megpróbálom levágni neki, csak félek, hogy béna vagyok kissé.
Mi számít normális etetésnek?
Kap száraz és nedves kaját, van kirakva neki víz, néha adok neki nyers husit vagy csontot rágcsálni.
Ugyanakkor nem én vagyok, aki a pénzt keresi és a kaját veszi neki.
Ha a széklet megfelelő állagú (normális etetés) akkor nem fog rátapadni a szőrre.
Különösen, ha már fiatal korban rá van szoktatva a rendszeres fésülésre, azokon a területeken is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!