Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska színlelhet betegséget?

Macska színlelhet betegséget?

Figyelt kérdés

Konkrétan sántítást.

Egy jó ideje időközönként elkezdett sántítani a bal hátsó lábára, meginog, bizonytalan, meg mint mikor egy tüske megy a mancsba. Ezt napi párszor bejátsza, de van mikor egyszer sem. Teljeskörű állatorvosi kivizsgálást kapott, de semmit nem találtak, tényleg semmit. Többször visszavittük, de nincs fizikai baja.

Ma is "sántított" aztán nyílt a bejárati ajtó és mint akinek semmi baja, úgy rohant.

Ugyanúgy játszik, ugrál, eszik, fut.. csak néha a fentieket csinálja.

tegnap 22:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Facebookon terjed ilyen videó, hogy a cica kintről be akar jönni a lábát fájlalva, aztán mikor beeresztik, kutya baja.
tegnap 23:15
 2/11 anonim válasza:
100%

Hát, vidd inkább másik állatorvoshoz is.

Lehet gyulladás, húzódás, köröm, stb.

ma 04:27
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Állatok nem tudnak színlelni.

Az egy nagyon fontos dolog a gondolkodásban, hogy egy élőlény tudja-e, mi játszódik egy másik élőlény agyában. És erre egy állat nem képes. Egy kisgyerek se.

Tanult dolgok persze lehetnek, pl. észreveszi, hogy ha sántít, akkor beengeded. (Ahogy egy kisbaba is észreveszi, hogy ha ok nélkül sír, akkor felveszik.) De ezzel nem be akar csapni az állat, mert nem tudja, hogy létezik a világon becsapás. Hanem olyan, mint ha arra tanítanak egy kutyát, hogy ha felemelt lábbal "kér", akkor kap jutalomfalatot. A kutya se akar becsapni, hanem megtanulja, hogy ha valamit csinál, akkor az ember ezért jutalmazza.

Viszont ebben az esetben szerintem valami baja van a macskának, ami nem annyira erős fájdalom, hogy ne tudná elvonni róla a figyelmét valami, és olyankor nem sántít.

ma 05:01
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
Lehet valami epilepszia is. A mi macskánknál is van hasonló. Idônként mozdulatlanul lemerevedik, mintha a lábait hirtelen nem tudná mozgatni. (Ha épp rossz testhelyzetben éri a dolog, akkor ilyenkor eldôl, mint egy zsák, de legtöbbször csak áll mozdulatlanul, az eszméletét nem veszti el). Aztán 4-5 másodperc után megy tovább, mintha mi sem történt volna. Van, hogy egy héten kétszer is elõfordul, de van hogy hónapokig semmi.
ma 06:45
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Ismerősem kutyája rendszeresen színlelt egy kis plusz figyelemért
ma 06:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Macskák nem nagyon jatszanak ilyet, amit az első hsz ír, az a cica a hideg miatt okkal kapkodta a lábát.

A macskák nem játszanak ilyet, mert ösztönük ellen való a sérülés kimutatása.

Én is elvinném más orvoshoz. Egy röntgen megérné a misét, lehet enyhe gyulladás, amiről megfeledkezik, ha nagy az öröm, de amúgy ott van.

ma 07:35
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi lehet, de rossz látni ilyankor. Az egyik legjobb állatorvoshoz vittük egyébként és mindent kizárt mindenféle vizsgálattal. Az idegrendszeri dolgoktól a fizikai dolgokig.

Egy kis szteroid kúrát kapott, de hatástalan.

ma 07:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk is megvannak ezek a "legjobb doki" sztereotípiák, de amikor a macskám beteg volt, épp a sztár doki húzott le a nagy semmire, nem számíthattam rá. Elvittem máshoz, aki nem köntörfalazott.

Többet mi se tudunk neked segíteni így látatlanban.

Jobbulást a cicádnak.

ma 08:12
 9/11 anonim válasza:
72%
Nekem is volt olyan, hogy sántikált. Már majdnem elvittem orvoshoz, amikor egyszer csak megláttam, hogy kutya baja. Bementem a fürdőbe, őkegyelmét meg megleptem, mert nem számított rá. Láttam, hogy mind a 4 lába a földön volt, addig le se rakta előttünk. Mire rászóltam, hirtelen felemelte a bal lábát, holott azelőtt a jobbat fájtatta, majd megcserélte, mikor leesett neki is. Rá 2 napra abbamaradt, mert apu megsajnálta, és visszaengedte a fotelre, ahonnan egy hétig ki volt tiltva, mert karmolászta. Azóta sincs kutya baja😆
ma 10:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Az az idegesítő hogy sántikál, a következő pillanatban meg felugrik két méterre, rohan, stb..
ma 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!