Mik a macskatartás hátrányai egy panel lakásban?
Előnyeit tudom.
Középkorú cicus.
Mivel lenne érdemes letakarni a bútorokat a macska szőr ellen?
Takaroval letakarhatod, de a szort nem uszod meg, az ott lesz mindenhol. Erre egyetlen megoldas a napi porszivozas, felmosas (en felmosni 2-3 naponta szoktam, de ez is kinek mi, ki hogy szereti) es jol johet egy szaritogep is,mert az leszedi szepen a ruhakrol a szort.
Hatranyai nem tudom, ez mindenkinel mas lehet. Ha mondjuk a macska felebreszt ejszaka vagy kaparja a butorokat, a fuggonyon log, az hatrany, ja :D
De az en macskam igazabol nem sok vizet zavar, alszik nagyreszt, amikor nem, akkor meg szoktam vele jatszani. O szerencsere sose kapart butort, falat, ugyhogy ezzel nem volt gond.
Leginkább az, hogy a macskának sz*r.
Meg egyébként nagyon rossz, hogy ott lehet mindenhol, éjszaka ébreszt, bármikor jönne utánad, függetlenül attól, hogy alszol, fürdesz vagy szexelsz.
Jöhet még. Anyagi része is. Jó részre könnyű felkészülni, azért kérdezem a negatívumokat.
Pl elutazom? Ha valaki eteti és kicsit vele van egy nap-egy arra az évi egy egy hétre kibírja, megsértődik-e?
Hátrány amikor a szoba közepére okádik egy jót, ha az alom mellé csinál, szétcincálja a függönyöket, növényekről kb le kell mondanod vagy nagyon leleményesnek kell lenned hogy olyan helyre tedd ahol nem éri el… De nem olyan vészes, sok pluszt ad cserébe.
Nem sértődik be ha elutazol, de ha meghalsz, le fogja rólad rágni a húst :)
Nem tudom hogy kinek mi a negatívum, de 5 év macskatartás után elég monotonná tud válni, hogy minden egyes nap minimum fél órát játszani kell vele, tökmindegy hogy mennyire vagy fáradt, vagy mennyi dolgod van, vagy hogy érzed magad. A kutyákról sztereotipia, hogy több időt kell rájuk fordítani a sétáltatással meg ilyenekkel, de ha jó macskatartó akarsz lenni, akkor a macskát is le kell foglalni mentálisan. Pláne ha nincs másik macska, és ki se teheti soha a lábát a lakásból.
Amúgy nem "sértődik meg" ha néha elmész néhány napra, és közben más eteti. Néhány macskának ez stresszesebb, más macskák könnyebben viselik, szóval erre nincs bevált tanács.
Nálunk a szőr elég sok, nyilván van rá millió trükk, de örök küzdelem, mindenhol ott a szőre.
A kaparás is gond, hiába van több kaparófája, néha bútorokat, ajtót is kapar. Tudja amúgy, hogy nem szabad, akkor csinálja, ha valami nem tetszik neki. Vagy van, aminek a textúrája ingerli, pl szúnyogháló, függöny.
Éjszaka, hajnalban felébreszt, néha "csak úgy".
Ami még nálunk probléma, hogy kakilás után néha olyan marad a feneke, akkor beletörli valamelyik szőnyegbe és utána kezdi el mosni magának. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!