Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tudnátok segíteni ötletekkel...

Tudnátok segíteni ötletekkel hogy hogyan tudnék egy kb két hónap után is nagyon félős jelenleg ~6 hónapos macskát átnevelni hogy kevésbé féljen hangoktól stb? részletek lentebb

Figyelt kérdés

Kb két hónapja hozott édesanyám egy kis macskát aki első 2 hétben alig láttunk mert olyan helyekre bújt el és csak kajálni és "wc" re jött elő.

Aztán nagy nehezen sikerült megfogni és a szobába vinni ahol előkészítettem neki helyet az ágy alatt hogy közelben legyen de mégis eltudjon bújni amíg próbálom megszoktani vele az új helyet stb.

Megfogni egyáltalán nem tudtam még vagy 2-3 hétig mert szinte megőrült úgy félt valamiért, aztán egyszer csak oda jött amikor kézből etettem és ez így ment egy ideig de ezalatt mindig elfutott előlem és főleg édesanyám elől is.

Rá kis időre sikerült nagy nehezen megfogni és az ölemben simogatni egy darabig mire dorombolt és utána ezt ismételtem naponta stb.

Most ott tartunk hogy ugyan elrohan előlem meg elbújik de már messze nem annyira mint előtte igaz azért meg kell dolgozni érte de van ritkán hogy csak egy helybe marad és megvárja hogy fel vegyem.

Amint az ölembe van dorombol és pl jelenleg is leraktam magam mellé az ágyra és a hátára fordulva akarja hogy simogassam a hasát és felém nyúl a kezével ha nem csinálom és van hogy nyugodtan elalszik stb , mintha egy teljesen másik macska lenne.

Hangoktól továbbra is nagyon fél nem értem miért,aztán pl elmegyek itthonról pár órára az egész tortúra kezdődik elölről , menekül előlem meg bújdosik stb igaz már nagyon ritkán van hogy nem az ágy alatt alszik hanem a kanapén.

De amint megfogom és simogatom 10mp. et mintha teljesen kicserélődne és ott marad ahol vagyok amíg meg nem ilyed vagy azt hiszi bejön valaki a szobába. Édesanyám is foglalkozik vele de pl amikor kézbe veszem hogy ö is simogassa úgy fél mint a legelején tőlem neki ( nem mintha most sokkal jobb lenne míg mielőtt "elkapnám" és simogatás után "átváltozna".

Gondolkodtam hogy ide hoznánk a másik macskánk egy ideig az anyám házából hátha jó hatással lenne rá , miután megszagoltattam az öregebb macskával a dolgokat amin aludt meg a kicsivel is amin az idősebb macska mielőtt találkoznak macska hordón keresztül de lehet csak rontanék a dolgon.

Kicsit hosszúra sikerült, ha valakinek lenne ötlete erre a problémára az megköszönném, hogy legalább velem meg anyummal jóban legyen mert látom hogy ez az anyunak nem esik jól pedig ő is legjobbat próbálja nyújtani.

ma 17:01
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!