Milyen gyakran lehet tápot váltani macskáknál? Sajnos pár hónap alatt ráunnak.
Nekem egyszer azt mondta egy állatorvos, hogy nincs olyan, hogy nem eszi meg. A folyamatos tápcsere stb. csak azt eredményezi egy idő után, hogy elkapatod az állatot, aki hozzászokik, hogy szépen néz rád, és egyből kap valami újat.
Félreértés ne essék. Fontos a változatos táplálás, te se örülsz ha egy hónapig ugyanazt eszed, de erre megoldás az, hogy egy időben több fajta tápot is adsz neki, nem mindig ugyanazt.
Nálam az működött, hogy átvertem a kis fejüket. Ha nem tetszett nekik amit kiöntöttem, akkor felvettem a tálat az asztalra, úgy tettem, mintha tennék bele valamit, majd átraktam egy másik helyre. Így megették. Kicsit untam, hogy állandóan el kell játszani egy rituálét miattuk, de már idősek voltak. :)
Kísérletezni kell...
7.
Volt olyan is, hogy öntöttem magamnak is a kajájukból, és úgy tettem, mintha én is ennék belőle, persze jó teátrális hangok kíséretében, ők meg bámulták. Majd letettem és befalták. :D
Nem tudom, talán kell nekik a változatosság a tálalásban is, volt hogy az segített, hogy teljesen más helyen ették meg, más tálból.
Én 1-2 kilós csomagban veszek egyszerre 4-5 fajtát és mindennap másikat adok. Ha elfogynak, akkor egy másik 4-5 fajta jön.
Szerintem már az összes értelmes tápot kipróbáltuk, ami kapható és érdekes, mindegyiket szerették. De csak ha mindennap másik van:D
Nekünk ez így bevált, nem unnak rá, mert mindig más van, de nem kell kényszerítenem őket, hogy egy bizonyos fajtát egyenek addig, míg el nem fogy a 8-10 kilós zsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!