Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bolhanyakörv okozhat ilyet?

Bolhanyakörv okozhat ilyet?

Figyelt kérdés
Van egy 3 hónapos benti macskám, bolhanyakörv van rajta kb 1,5 hete. Ma a szokásosnál jóval többet alszik, nyammog és bal oldalt érintésre fáj a nyaka. Semmi előzmény nem volt, amiről tudnék. Megnyomhatta a nyakát a bolhanyakörv csatja, vagy mi lehet ez? Kezdek aggódni. Nyakörvet levettem már róla.
nov. 4. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Mennyire volt szoros? Egy ujjadnak kényelmesen alá kell férnie ideális esetben. Még pár napig nézd, szerintem csak szoros volt vagy valami meghúzhatta. A hatóanyagra nem kéne így reagálnia, de ha másodjára is megtörténik, elvinném dokihoz.
nov. 4. 20:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Elvileg nem volt szoros. De ha esetleg mégis, az okozhat ekkora fájdalmat nála? Egyértelműen a nyaka fáj. Nem esett le sehonnan, nem feküdtünk rá, nem történt semmi, reggelre ilyen lett. Felvenni sem lehet, mert fájdalmasan sír. Most ülve alszik, előtte bepisilt az ágyra, de nem ült pisipózba, csak kifolyt belőle. Szarul van. Tegnap még aktív volt, a nyakörv is ~1,5 hete így van rajta. Kb a semmiből jött ez és nem tudom hova tenni. Már ma elvittem volna orvoshoz, ha lenne hordozóm. (Eredetileg úgy volt, hogy csak ideiglenes gazdija leszek.)
nov. 4. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben ne a hordozó érdekeljen - mi bélelt cipősdobozban vittünk állatkát dokihoz egyszer, mert a miénk épp kölcsön volt adva, és nem volt másik.

Azonnal vidd kérlek dokihoz, ez nagyon durva :( Pláne, hogy a cica tünetrejtő állat, tehát ha már ennyire nyilvánvaló a baj, akkor nem szabad késlekedni.

nov. 5. 12:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Este felhívtam egy állatorvosi ügyeletet, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Azt mondták, ha nem javul, vigyem be, de valószínűleg csak arról van szó, hogy hosszabb ideig aludt úgy a macska, hogy nyaki ideget nyomott a nyakörv. Idegbecsípődés jellegű dolog, ami erős és kisugárzó fájdalommal jár. Mára sokkal jobban van, de pár napba beletelhet, mire elmúlik nála teljesen. Nyakörvet nem fogom visszatenni rá.
nov. 5. 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!