Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A panel szobában élő cicák...

A panel szobában élő cicák mennyire büdösek? Lehet érezni macska szagot ha mindig bent van?

Figyelt kérdés

Sajnos panelban lakunk, de nagyon szeretnék egy cicát. Viszont azt hallottam, hogy büdösek és állandóan takarítani, bútort kell pucolni utánuk, mert összefingják és valahogy a szagukat átveszik a bútorok teljesen, ami miatt elviselhetetlen büdös tud lenni ott, ahol macska van. Ez igaz? Van aki tart macskákat panellakásban? Tényleg büdik?

16/L

nov. 2. 23:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

A házban két ember tart macskát: egy nénike, akinek 3 van, 80 nm-en, de dolgozik és sztem nincs ideje úgy takarítani utánuk - na náluk ha nyílik az ajtó, már dől ki a macskapisi szag.

A másik egy 30as csaj, egy cicával, 32nm-en - 4 éve lakik itt és most tudtam meg h van macskája, mert soha semmi nyoma/szaga nem volt. :D (pedig beszélgettem már vele az ajtóban állva)

Úgyhogy ez csak és kizárólag energia/takarítás kérdése, na meg kandúroknál jól jöhet az ivartalanítás. Ez a "szag-dolog" ne tartson vissza. :)

nov. 3. 09:40
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

Azt vettem észre, hogy minden macskának más szaga van. Mint embereknél is van büdösebb, meg jószagú is.

Volt régebben egy büdöske cicánk, akinek nagyon nem bírta az orrom a szagát. Utána a mostaniakat meg már megszagolgatva választottam ki, hogy jó illatúak legyenek :)

Nem büdös utánuk a lakás.

nov. 3. 12:09
 13/15 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem amiről a kérdező hallott, az az ivaros kandúrok spriccelése, jelölése. Na az tényleg irgalmatlanul büdös, és igen, ha így valamit lejelölt, ember legyen a talpán, aki eltünteti a szagot...

A jó hír, hogy baroki egyszerű megoldani: ivartalaníttatni kell a macskát. Akkor nem jelöl és nem lesz büdös. Nekünk most kettő van, egy nőstény és egy kandúr. Egyik sem ivaros, és nincs is szaguk. Sőt, illatosak, mert a mosott takarón fekszenek, felveszik az öblítő illatát :) az almok naponta takarítva, porszívó naponta megy, szellőztetés amúgy is napi többször, mert úgy egészséges. Se kosz, se büdös nincs tőlük így.

nov. 4. 18:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha ivaros, jelölgetős macskák élnek a lakásban valóban iszonyat büdös lehet. Én a saját tapasztalatom tudom leírni, 4 cicám van, igaz nem lakás hanem kertes ház, de benti mind. Ivartalanok, alomba piszkítanak, nem büdösek, nem büdösek a bútoraink, nincs bent rossz szag. Én még anyukámat is megkérdeztem egyszer mondja meg érez e valami szagot bent és azt mondta semmi, és mivel mindig takarítok meg odafigyelek, azt mondta ha nem látja h itt a macska nem tudná h itt cicák élnek. Rendben kell tartani őket és akkor nincs ilyesmi probléma, a macskák nagyon tiszta állatok.
nov. 11. 10:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Akkor szagosak, ha nincsenek ivartalanítva és össze vissza jelölnek mindent. Egyébként nekik nincs szaguk. Az alomnak van szaga, amit használnak ha nincs rendesen takarítva. Valamennyi szaga úgyis van nyilván, de nem vészes. Mi fa alapú almot használunk, frissen rendesen fa illat van bent tőle. Almos tálat időnként nagytakarításgyanánt kimosom, eldomestosolom nekik. 3 almos van. 2 vizes edény, mindenkinek saját száraztápos rekesz, nagy tál amin esznek. Sajnos a bútorok nem maradnak épen, az ágy műbőr borítása szét van cincálva, hiába van kaparó. Függönyök lyukasak, új fotelt kilyuggatták, konyhai ülőke is... Szóval, ezt is vedd számításba. Én nem vágom a körmüket le, szóval itt nekem minden ki van szakítva kb.

3 macska van.

nov. 21. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!