A panel szobában élő cicák mennyire büdösek? Lehet érezni macska szagot ha mindig bent van?
Sajnos panelban lakunk, de nagyon szeretnék egy cicát. Viszont azt hallottam, hogy büdösek és állandóan takarítani, bútort kell pucolni utánuk, mert összefingják és valahogy a szagukat átveszik a bútorok teljesen, ami miatt elviselhetetlen büdös tud lenni ott, ahol macska van. Ez igaz? Van aki tart macskákat panellakásban? Tényleg büdik?
16/L
Ki beszél ilyen hülyeséget? Nem keverik véletlenül a kutyákkal? Mert a kutyáknak van jellegzetes kutyaszaguk... Szájszaguk stb.
A macska egész nap mosakodik és alszik. Hogy lenne büdös? Ki kell heréltetni és jelölni sem fog.
Az alomját pedig minden nap takarítani kb napi 2perc.
Nálunk soha senkinek nem tűnt fel, hogy van macska, ha jött hozzánk valaki(szegény fél és elbújik).
De volt már olyan is, aki azt mondta,hogy "ja, hát én azt hittem , hogy tiszta büdös lesz bent, mert macskátok van".
Én komolyan nem tudom, hogy honnan vesznek emberek ilyet.
Én 100 másik helyen voltam, ahol macska sem volt, de olyan büdös volt, hogy nem lehetett megmaradni.
Nincs igénytelenebb az embernél komolyan.
A macskának maximum öblítő illata lesz, mert mindig a kanapén vagy a ruháidon fog feküdni.
A macskáknak nincs kimondott testszaguk, emberként optimális esetben csak a környezetük szagát érzed rajtuk. Ami a saját mosóporod, öblítőd satöbbid szaga.
A pisinek és a székletnek van szaga, de meg kell tanítani a macskát, hogy az alomba vécézzen. Az alomba egy jó középkategóriás almot kell rakni, és azt tisztán tartani, hogy ne akarjon az almon kívül máshová vécézni. Ha máshová vécézik, akkor vagy az alom típusa nem tetszik neki, - ezt ki kell tapasztalni, de amelyik túl poros vagy durva szemű, azt nem szokták szeretni - vagy nem elég tiszta az alom. Nekem még ivartalanítás előtt se jelölgette a bútorokat meg a falakat a macskám.
Az alom tisztán tartása azt jelenti, hetente egyszer vagy kétszer kiöntöd a teljes használt almot, és kimosod a tálcát is. A székletet minden nap ki kell szedni. A nagyon pisis részeket érdemes pár naponta kikanalazni, és a tiszta részt elegyengetni. És nagyon fontos, hogy 100%-ban benti macska esetén mindig eggyel több alomtálca legyen, mint ahány macska van.
A benti macska nem tud hol összekoszolódni, ha a lakás tiszta, így fürdetni se kell - kivétel, ha mondjuk ivartalanítás után még kába, és bepisil vagy behány. Eleget tisztogatja saját magát.
Persze, én is jártam már több lakásban, ahol irgalmatlanul erős, büdös "macskás ház" szag volt. De ez mindegyik lakásnál az alom szaga volt. A legsilányabb Penny-s, Coopos almot vagy sima homokot töltöttek be az egy szem tálcába, és nem cserélték ki a teljes almot, csak kéthetente vagy havonta egyszer, és a kakit / összecsomósodott pisit se szedték ki belőle kb. soha a teljes csere előtt. Jól van az úgy. Ha egy hónapig te se húznád le a vécét, nyilván az is büdös lenne.
Ha nem takarítasz utána akkor nyilván büdös. Ismerek olyat aki 7 macskát tart panelbam, de semmi jele nincs (nincs szag, szőr a bútorokon stb), és olyat is ahol csak egy van de már az ajtóban érzed a húgy szagot.
Az utóbbi egy alomtálcát használ amit csoda ha pár naponta takatít. Szerencsétlen macskának hugyoznia, szarnia KELL, a gazdinak napi többször kellene takarítani. Én pl reggel, este szoktam.
Ha lusta vagy, akkor tanítsd meg wc használatra és tegyél cica ajtót a wc ajtóra hogy mindig hozzáférhessen.
1 es, a kutyák nem büdösek, HA rendszeresen fürdetve vannak és évente egyszer leszedik a fogkövét, szájszaga sincs!
De legtöbb otthon büdös kutya nélkül is, mert a lakók nem mosakodnak, nem törődnek a lakással sem, halmoznak mindent.
Én dolgoztam beteg agyvérzéses férfinél, akinek volt 2 macskája, cserélni kellett az almot naponta 2 szer is, (az assziztensei ellatták a macskákat is) mégis mikor beléptem hozzá a lakásba, megcsapott az átható büdös ammónia szag a macskapisiből.
Ahol állat van, ott NAPONTA KELL TAKARÍTANI, többet mint általában, es az állatot is hetente egyszer megmosdatni!
Olyan ne vegyen állatot, akinek az otthona fut, es rendetlen, mert állattal még nehezebb es büdösebb lesz minden!
A macskának nem sok szaga van, mivel ragadozó, így a préda megérezné messziről és éhen maradna a cicus.
A wc-nek lehet szaga, ha nincs időben kitakaritva, illetve a macskakajának van egy jellegzetes szaga illata, de az sem egész napos, csak mikor épp etetve vannak. A száraz eledelt is csak akkor érzem, ha épp esznek, amúgy nem. De lehet ez másnak fel sem tűnik, és én csak azért érzem, mert nem eszem húst:)
Takarítás kérdése.
Ha álomba is, de valahova oda fog sz.rni, húgy.zni. és amíg az ott van bűzlik addig míg nem észleled és nem viszed ki.... És utána sem árt szellőztetni...
És bàr a szőr nem büdös, de hogy ott lesz mindenütt, ahol S macska jár, az is biztos....
#8 A macskák bekaparják, amit pottyantanak. Ha reggel meg este kiszeded a frisset, nincs esélye összegyűlni, akkor nem érzik. Pláne, ha levendulás vagy egyéb illatosított almot veszel.
És nem lesz minden macskaszőrös se, hogyha a macskagazda ismeri mondjuk a porszívót, és néha napján megfésüli a macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!