Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska fülatka ellen?

Macska fülatka ellen?

Figyelt kérdés
Befogadott, házi kiscicákról van szó. Jelenleg még nálam, de gazdi keresők lennének viszont jelenleg több gondunk is van. Az egyik cica a három közül a héten volt orvosnál egy elég komoly, mondhatni életmentő kezelésen esett át. Azóta már javul az állapota. Egy másik kiscicán viszont észrevettem, hogy nagyon vakarja a fülét és szerintem fülatkája van. A probléma az, hogy jövőhét vége felé lehetne vinni az összes cicát egyszerre oltásra ( mivel aki beteg volt, neki kell egy kis idő mire megkaphatja). Viszont mint írtam az egyikőjüknek főleg, de a többi is néha vakarássza a fülét és valószínűleg fülatkája van. Az állatorvosi rendelő eléggé kedvezőtlen nyitvatartással van, úgyhogy szabadságot kell kivennem, hogy vigyem őket. Viszont nem tudom mennyire lehet várni ezzel a fülatkás dologgal, egyre jobban zavarja a helyzet és nagyon vakarja. Olvastam, hogy elvileg lehet kapni állatpatikában ilyen atkaölő készítményeket is vény nélkül ? Elvileg? Viszont nem tudom mennyire hatékonyak? Mennyire érné meg próbálkozni azzal a hét elején? Nyilván a szabadságaim végesek, nem kifejezetten szerettem volna két napot is kivenni, de attól félek, nem megoldható ez egyszerre, főleg, hogy cicának sem szeretnék rosszat. Volt már valakinek fülatkás a cicája? Használt ilyen készítményt? Vagy mit ajánlotok? Mit tennétek a helyemben?

nov. 2. 17:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet venni az állatpatikában. Nekem anno használt. Fültisztító folyadékot is ajánlottak hozzá, azt is megvettem. Az atkaölő már az első kezelés után hatott. Azt hiszem, két hét múlva kellett ismételni.
nov. 2. 17:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
*mármint nem nekem használt, hanem a macskámnak 🤣 #1 voltam
nov. 2. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekunk fulatkara anno Sulorant adtak (vagy Otisurt). Nem feltetlen kell fulatka legyen, lehet siman gyulladas is. Nekunk minden evben begyullad az egyiknek. Maincoon keverek. Tipushiba.

Jellemzo, hogy suru meg szaraz fekete fulzsirral jar.

Mind2 gyogyszer venykoteles. Jartam mar ugy, hogy patikaban kiadtak veny nelkul. (Doki csodalkozott is)

Legutobb nalunk veromlemyt okozott vagy mit. Sokat kaparja meg razza a fejet, attol elpattan egy er a fuleben es megtelik verrel a porc es a bor kozott. Mutet lett a vege.

nov. 2. 18:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül jártunk orvosnál úgyhogy elkezdődött a kezelése 😇
nov. 5. 08:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!