Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Többször megharapott a macskám...

Többször megharapott a macskám, ráadásul elég mély sebeket ejtve. Lehet bajom?

Figyelt kérdés

Pár napja hoztam el egy kiscicát az egyik ismerősömtől (pár hónapos lehet). Ott nem szoktatták még hozzá az emberekhez, megfogni sem tudták. Mióta elhoztam (három napja) a melléképületben volt. Evett-ivott rendesen. Úgy tűnt, hogy elfogafott, mivel simogattam, dorombolt, és bújt. Ma gondoltam egyet, és kihoztam az udvarra, miközben a kezemben volt. Tűrte, nem csinált semmit. Majd letettem a földre. Elkezdett komótosan sétálni hátra, a szomszéd kerítése felé. Próbált volna megszökni, de nem bírt, majd gondoltam oké, ennyi elég lesz, visszaviszem, de nagyon megvadult, össze-vissza karmolta és harapdálta a karomat.

Lemostam, majd betadinnal lefertőtlenítettem az összes sebet. Lehet valami bajom?

nov. 1. 12:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
7-nek: nem egészen úgy van. Engem is megharapott a cicám, stresszhelyzetben volt, és a hüvelyujjamat csontig átharapta. Bementem a sürgősségire, vittük az oltási könyvét is. Miután nyilatkoztam, hogy nem kijárós, annyi volt még, hogy kaptam tetanuszt, de nem volt karantén és hasonlók.
nov. 1. 16:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem. De ha még kicsi, és rászólsz, egyre kisebbeket fog harapni. A mi cicánk 5 éves. Amikor kicsi volt, ő is harapott mélyeket, de most már csak olyan pici, apró játékos harapdálásai vannak, mivel kiskorában rászóltunk, hogy óvatosan és megmutattunk neki, ha vérzett a kezünk a harapásától.
nov. 3. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!