Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a kiscicának?

Mi baja lehet a kiscicának?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma egy nagyon cuki, 6-7 hetes cica betévedt az udvarunkba. Természetesen kiraktam a község csoportjaiba, sokan megosztották, de még nincs jelentkező. Ha nem is lesz, akkor a cicát szívesen megtartjuk. Viszont, elég vékony szegényke, adtunk neki eledelt meg vizet, nagyon “hálásan” ragaszkodik hozzánk. Csak szegény popója, full vörös, konkrétan mint egy páviánnak.Fosik is szegény. Mi lehet ez.?Próbáltam neten utánnajárni, de semmi pontosabb dolgot nem tudtam meg. Hétfőn-kedden visszük állatorvoshoz.
okt. 26. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Akkor majd az állatorvos megmondja, nem is értem, ha viszitek dokihoz, akkor most itt miért kellett megkérdezni. 🙄
okt. 26. 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:
okt. 26. 21:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Mert van másik macskánk is, és ha esetleg olyan betegség, akkor inkább nem hagynánk,h egymással feküdjenek

okt. 26. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Bélférgesség esetleg? Nézessétek meg egy dokival!
okt. 26. 22:13
 5/7 Katona Dius ***** válasza:

Ha a cicátok esetleg benti, akkor kintről hozott cicát eleve nem ajánlott csak úgy mellé tenni. Amíg nem látja orvos a kicsit, érdemes lenne elszeparálni őket.

Én is jártam már úgy, hogy a benti cicához bevittem egy kicsit (a férjem a munkahelyén találta, ami nagyon nem biztonságos egy kicsi cicának). Nem látszott rajta semmi, teljesen egészségesnek, talán kicsit alultápláltnak tűnt. Másnapra a benti cicám elkezdett sugárban hányni. Le is tolt az orvos (jogosan), hogy a benti cicáknak az immunrendszere sokkal gyengébb, mint egy kintinek, így ha egy kinti egészséges cicát beviszünk mellé, attól is kaphat el olyan dolgot, amit a szervezete nem tud csak úgy legyőzni. Szerencsére egy kis antibio megoldotta a dolgot, de azóta jobban figyelek ilyenekre.

okt. 27. 00:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp különítsd el a kiscicát!!!

Nem csak a hasmenés miatt, hanem mert lehet macska AIDS-e, leukózisa is, amik megfertőzhetik a meglévő macskádat (még akkor is van rá egy hangyányi esély, ha oltva van) és abból sajnos nincs gyógyulás. Nem ijesztgetni akarlak, csak kérlek, figyelj erre, mert sosem lehet tudni!

Ezen kívül a kiscica lehet bolhás, rühös, férges is, amik persze mind kezelhetőek, de nem lenne jó, ha átadná őket a másiknak vagy akár nektek. A hasmenést is okozhatja férgesség, de bármilyen emésztési zavar, bélfertőzés is. Szinte minden kinti macskának van fülatkája is, ami szintén nem halálos, de nagyon kellemetlen és nagyon könnyen fertőzik vele egymást. Mindenképp lássa orvos és érdemes FIV, FELV tesztet is csináltatni majd.

okt. 27. 08:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én talált kiscicám popsija is ilyen volt és hasmenése is volt. Az állatorvos azt mondta súlyos bélgyulladása van, kapott infúziót és gyógyszereket de már késő volt. Kiscicáknál nagyon veszélyes, és minden perc számít!
okt. 27. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!