Miért nem iszik elég vizet, mit csináljak hogy többet igyon?
Az én cicám 4 éves, és egyszer láttam eddig inni. Amikor lázas volt, és hazahoztam az orvostól. Nedves tápon él, néha kap nyers csirkehúst vagy májat. Víz mindig van előtte, de nem iszik.
Pisil rendesen. A minap akkorát, hogy a lapát eltörött, mire kibányásztam a kupacot.
Ha nem látod rajta a kiszáradás jeleit - csapzott bunda, nem rugalmas bőr -, akkor bízd rá.
Esetleg próbálkozzál másik vizestányérral (laposabb, nagyobb,..) állott víz helyett frissel vagy fordítva.
Engem is az érdekelne, hogy miből gondolod, hogy nem iszik eleget.
Ha orvos jelezte a gondot, akkor érdemes ezekkel próbálkozni:
1. Ha eddig mindig naponta kétszer adtál neki friss vizet, akkor legyen egy tál, amiben állott vizet találhat.
2. Ha eddig nem cserélted sűrűn a vizét, akkor most cseréld sűrűbben.
3. Sok macska szereti az itatókutat, amiben áramlik a víz. Manapság már egész olcsók is vannak, érdemes kipróbálni.
Ezek egyéni preferenciái a macskáknak, van amelyik erre, van, amelyik arra bukik.
Illetve érdemes (minőségi!) nedveseledelt adni, mert abban sok a víz.
Ha csak te gondolod úgy, hogy keveset iszik, akkor üdv a macskák világában, ezek ilyenek, és ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!