Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem iszik elég vizet,...

Miért nem iszik elég vizet, mit csináljak hogy többet igyon?

Figyelt kérdés
okt. 25. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A cicák alapból keveset isznak, ezt 2 féleképpen lehet növelni. Száraztáppal, így mindenképp innia kell rá, illetve nedves kajával, amiből folyadékot nyer. Kaphat néha nyershúst is (disznó kivételével), abban is van bőven víz, vagy vannak külön aszpikok is.
okt. 25. 12:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
miböl gondolod, hogy nem iszik ELÉG vizet?
okt. 25. 12:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én cicám 4 éves, és egyszer láttam eddig inni. Amikor lázas volt, és hazahoztam az orvostól. Nedves tápon él, néha kap nyers csirkehúst vagy májat. Víz mindig van előtte, de nem iszik.

Pisil rendesen. A minap akkorát, hogy a lapát eltörött, mire kibányásztam a kupacot.

Ha nem látod rajta a kiszáradás jeleit - csapzott bunda, nem rugalmas bőr -, akkor bízd rá.

Esetleg próbálkozzál másik vizestányérral (laposabb, nagyobb,..) állott víz helyett frissel vagy fordítva.

okt. 25. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Engem is az érdekelne, hogy miből gondolod, hogy nem iszik eleget.

Ha orvos jelezte a gondot, akkor érdemes ezekkel próbálkozni:

1. Ha eddig mindig naponta kétszer adtál neki friss vizet, akkor legyen egy tál, amiben állott vizet találhat.

2. Ha eddig nem cserélted sűrűn a vizét, akkor most cseréld sűrűbben.

3. Sok macska szereti az itatókutat, amiben áramlik a víz. Manapság már egész olcsók is vannak, érdemes kipróbálni.

Ezek egyéni preferenciái a macskáknak, van amelyik erre, van, amelyik arra bukik.

Illetve érdemes (minőségi!) nedveseledelt adni, mert abban sok a víz.

Ha csak te gondolod úgy, hogy keveset iszik, akkor üdv a macskák világában, ezek ilyenek, és ez normális.

okt. 25. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!