Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Van egy nimfa papagájom már...

Van egy nimfa papagájom már 7-8 éve van nálam és azt hittem, hogy hím. Erre ma meg tojt egy tojást?! Mit csináljak vele, nem szeretném ha többet tojna, főleg mert egyedül van.

Figyelt kérdés

2015. jan. 4. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Süsd meg ebédre ;)
2015. jan. 4. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ja és etesd meg vele :P
2015. jan. 4. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Vagy dugd be a s€ggét a szilveszteri pezsgő parafa dugójával :)
2015. jan. 4. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A viselkedésükből, tollazatukból meg lehet különböztetni a nemeket.

Másodszor egy eredetileg csapatban élő, csapathoz szokott madárfajt kínzás egyedül tartani. Remélem tükör vagy műmadár nincs nála.

Nimfatartóként azt is illene tudnod hogy a nimfa tojók hajlamosak végeláthatatlanul elkezdeni tojni a végkimerülésükig ez egyfajta viselkedészavar a túltenyésztés miatt. A legjobb ellenszere a nagy mozgástér azaz szobai röpde napi kiengedés mellett is, sokféle faággal, játékkal,stb azaz sokféle elfoglaltsággal na meg persze párral/fajtárssal. És kerülni kell mindent ami hormonossá teszi(túl hormonossá válik = tojik). Azaz kevés állati fehérje, minden zártabb lyuk,odúszerűség elzárása a madár elől a szobában, napi csak 10 óra világos, se játék se az ember ne érjen hozzá ne simogassa a hátát, szárnyát, ne unatkozzon a madár és repüljön sokat.

A tojást ha foglalkozik vele(pl. időnként odamegy megnézni) hagyd nála. Legyen előtte mindig csőrkoptató/szépia. Ha eszi sokat akkor jó. Ha nem akkor adj neki pl. sárgarépát és reszelj rá a szépiából.

Mást nem tehetsz jelenleg mint hogy pótolod a kalciumot a szervezetében és megvárod amíg letojja az összes benne érő tojást majd kotlik rajtuk ameddig meg nem unja.

2015. jan. 5. 00:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Egész nap szabadon van és kézhez szokott. Unatkozni meg nem szokott mert van vele foglalkozva. A tojását meg kétszer megnézte azt annyi. A tojókról tudom hogy képesek a halálba tojni magukat csakhogy az enyém mióta nálam van nem tojt. És úgy tudtam, hogy hím, ráadásul tollazat alapján lett anno kiválasztva.
2015. jan. 5. 11:00
 6/6 anonim ***** válasza:

A szabadság nem minden. Lehet egy 20 négyzetméteres szobája is ha nincs mit csinálnia, nincs mivel, kivel ellenie akkor ugyanúgy unatkozik, magányos emiatt keveset mozog mintha egy kis kalitkában lenne.

Párban is lehetnek szelídek.

Volt egyedül tartott papagájom és van fajtársakkal együtt tartott papagájom(mind szelíd). Pont eleget tapasztaltam és pont eleget olvastam mások tapasztalatát ahhoz hogy tudjam az ember NEM társa a papagájnak.

Tudsz vele együtt tollászkodni, repülni, rágcsálni az ágakat? Vele tudsz aludni a kalitkában? Tudsz vele kommunikálni(nimfa csipogással és nimfa testbeszéddel)? Mellette tudsz lenni élete végéig napi 24 órában? Nem nem és nem. Akkor miről is beszélünk? Az egy dolog hogy foglalkozol vele de nem vagy elég ahhoz hogy a társa legyél mivel 2 teljesen különböző faj vagytok. Csapatban/párban élő madarak tehát csapatban/párban csinálnak mindent, a nap 24 órájában együtt vannak, egymáshoz bújnak, tollásszák egymást, együtt repkednek és repülés közben játszanak,kommunikálnak, figyelik egymást így motiválják egymást ezáltal sose unatkoznak és sose magányosak.

Az én nimfáim most épp a kiülőn tollászkodnak a hullámosokkal együtt/egyszerre.

És a ne unatkozzon alatt nem csak azt értem van-e vele foglalkozva hanem azt hogy vannak-e kiülői amik tele vannak szétrágnivalóval, éri-e mindenféle inger vagy minden napja egyforma, unalmas.

Az első tojáson még nem kotlanak. Az elsőre csak rá-rá néznek és csak a 2.3. tojás után kezdenek kotlani.

Nem tudom hogy pontosan hogyan választottátok de ha a tollazata esetleg megtévesztő is a viselkedéséből 1 éves kora körül már simán meg lehet állapítani a nemét 90+ %-ra. De az is lehet hogy az információid a tojók és hímek tollazatbeli különbségéről téves.

2015. jan. 5. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!