Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hosszú szőrű cica ha a konvekt...

Hosszú szőrű cica ha a konvektor mellett melegszik, ugye nem fog kigyulladni?

Figyelt kérdés
Hatalmas hőt generál a nagyméretű konvektorunk ha beindul, nem is merek semmi szőrös, puha anyagot a közelében tárolni. Na de a cicának még új ez az egész, folyton odafekszik közel, akkor is amikor üzemel. Ugye nem fog kigyulladni, lángra kapni a szép hosszú szőre miatt? Az nagyon borzasztó, és egyben veszélyes is lenne.

okt. 17. 22:44
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem olyan "hülye" a cica, hogy odabújjon, ha annyira meleg, hogy "lángra kaphat"... érezné, ha veszélyesen meleg.
okt. 17. 23:05
 2/9 Katona Dius ***** válasza:
81%

1. Ha melege lesz a cicának, arrébb megy. Van lába (jó esetben) és arrébb sétál.

2. 2-es válaszoló, konkrétan röhögő görcsöt kaptam :D

okt. 18. 00:19
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

A cica meg a random rongy között az a különbség, hogy a cica érzi, ha túl meleg, és odébb megy, a rongy meg ezt nem tudja.

A cica valszeg hamarabb fogja túl melegnek találni, minthogy egyáltalán a kigyulladás közelébe kerülne.

okt. 18. 00:25
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
#1 Rengeteg videó van, amiben az állat szőre felgyullad és nem veszi észre. Főleg a farki rész veszélyes, amivel akaratlanul is csapdos. Azt kell megérteni, hogy a szőr nem érzékszerv. Te is csak hosszú másodpercek elteltével vennéd észre, hogy lángol a hajad (ilyen videók is vannak). Először a szagból, aztán a fura melegségérzetből a fejeden. Egy állatban hasonló játszódik le, csak némi nincs annyi esze, hogy tükörbe nézzen és egyes testrészeire nem lát rá sehogyan.
okt. 18. 02:37
 5/9 Katona Dius ***** válasza:
100%
De ezeket a tüzetek nyílt lánggal való érintkezés okozza. Magyarul kandallóhoz vagy más, tűzzel égő dologhoz megy túl közel. Na mármost a konvektor lángrésze el van kerítve kétszeresen is (ha nincs megbuherálva).
okt. 18. 08:53
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
Annó a kvarc hősugárzó megpirította egy kicsit mamám macskájának a bundáját, de nem ment arrébb, csak éreztük, mi ez a szag és elhúztuk onnan. De nem gyulladt ki attól sem.
okt. 18. 09:33
 7/9 anonim ***** válasza:
24%
Több esze van, mint Neked. Egy állatot nem lehet meghülyíteni magyarázatokkal, mint egy embert.:)
okt. 18. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Abban teljesen igaza van a 4-es válaszolónak, hogy a hosszú szőr annyira jól szigetel, hogy nagyon sokáig nem veszik észre rajta keresztül az állatok a forróságot és nagy hideget. Nekem is volt hosszú szőrű macskám, ami a kazánon szeretett aludni egy időben, és volt, hogy a szigeteletlen füstcsőhöz ért a szőre, szerencsére akkor pont csak "takarékon" ment, így a macska nem gyújtotta ki a szuterént, de alig tudtam hozzáérni, olyan forró volt az a rész. (Aztán téglát raktam a cső mellé, hogy kényelmetlen legyen odabújni a csőhöz.)

A kollégámnak meg a hosszú szőrű pincsije rendszeresen a deres füvön aludt az udvaron, ahelyett, hogy a meleg kazánházba ment volna a kutyaajtón.

Ezért szoktak a hosszú szőrű állatok hideg esőben és havazásban is vidáman kint mászkálni, mivel a sok szőrön keresztül még sokáig nem érzik a hideg csapadékot.

De a konvektoron a burkolat távolsága úgy van kialakítva, hogy ott már ne legyen különösebben veszélyes. A szőr esetleg hosszú idő után összeugrik a nagy hő hatására, de ez még mindig távol van a gyulladási hőmérséklettől. És a hosszú idő alatt a macska is talán észreveszi, nem a veszélyt, csak már kellemetlenül melege lesz.

(Olyan eset viszont volt, hogy anno panelben az alattam lakó valami felújítás alkalmával levette a burkolatot a konvektorról, utána meg nekitolta a fotelt, az ajtót meg becsukta. Én szaladtam le szólni neki, hogy fekete füst jön ki a szobájából.)

okt. 18. 10:27
 9/9 NTBS ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem fog kigyulladni.
okt. 18. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!