7 honapos benti cicamat neha kiengedhetem?
A macska nem hülye, észreveszi a kutyákat.
Nálunk körben minden irányban a szomszédoknak van kutyájuk, és 25 év alatt még soha egyetlen macskánkat se kapták el.
A legnagyobb probléma valószínűleg az lesz majd, hogy a műfűbe nem tudja majd a macsek olyan jól elkaparni az aknát. :)
Meg ha kiengeded, onnantól mindig szökni akar majd, a macskáknak van egy bizonyos mozgás- és szórakozásigényük, aminek kielégítésére bent nincs esélyük.
Én is ilyen idős korban engedtem ki a macskát először. Eleinte félt kint, csak leült a teraszon. Utána a lépcső alján, utána picit beljebb, még egy picit beljebb és így tovább.
Eleinte én is nagyon féltettem, de a macskának szerintem van annyi esze, hogy nem megy oda ahol nagy kutyák vannak, és kiugrik a kocsi elől. Tekintve, hogy sosem volt kint, még óvatosabb lesz, és eleinte szerintem csak körültekint, szaglászik kicsit, ismerkedik a lehetőségekkel.
Ha később is ki akarod engedni, és kinti-benti macska lenne, akkor készülj fel azért hogy elkószál, de először szerintem nem merészkedik messzire.
Ha nem zavar, hogy esetleg elüti egy autó vagy szétszedik a kutyák, persze.
Az meg nettó bromság, hogy "van annyi esze". Ha átmegy bármiért, mert a macskák kíváncsiak, akkor igen, vszeg VOLT egy macskád.
Gyerekkoromban a macskánk simán átment a szomszédba 2 nagy kutyához, annak ellenére is, hogy megkergették őt. Azért nem annyira kutyakerülőek a macskák.
A kocsi elé, meg nem szándékosan ugrik ki, hanem ijedtségből. Mivel ő amellett, hogy ragadozó zsákmányállat is, így ösztönösen fél a nagy, gyorsan felé közeledő dolgoktól, azt hiszi hogy őt akarja levadászni, hiszen azt már nem tudja, hogy egy nagy ragadozó-e az az autó. Hirtelen ijedtében menekül amerre lát, természetesen nem szembe az autóval, de még így is előfordul, hogy keresztezi az útját. Ugye ez a jelenség ugyanaz, mint amikor az úszni nem tudó ember ahelyett, hogy a víz alatt sekélyebb részre úszna, kapálózik, fuldoklik. Hirtelen jön egy ijesztő helyzet, bepánikol és nem tudja mit csináljon. A macska ugyanakkora eséllyel fut az ellenkező irányba is, csak az kevésbé marad meg az emberben, hogy nem ütötte el, vagy éppen észre sem veszi a macskát ha nem ugrik ki elé.
Csináld meg a kerítést, hogy ne juthasson ki, elég jó ötletek vannak erre neten, ha rákeresel hogy cat safe fence. Vannak akik görgőket raknak a kerítés tetejére, vannak akik kb 45 fokos szögben befelé hajló rácsot szerelnek fel. A lényeg, hogy ne juthasson ki. Sajnos napont hal meg rengeteg kijárós macska kutyák és autók miatt, és elég sok a beteg ember aki légpuskával vadássza őket vagy mérgezett kaját rak ki nekik, de akár véletlenül is megehet egy mérgezett egeret a környéken. Amíg nincs rendben a kerítés, addig semmiképpen ne engedd ki, utána nyugodtan. Ha nem érzed úgy hogy meg tudnád csinálni, vannak cégek akik ezzel foglalkoznak, de nyilván így drágább.
Pár elrettentő sztori a kedves 6osnak, hogy miért tartják a szeretett háziállataikat távol a veszélyektől egyesek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!