Miért eszik hirtelen sokat?
1 éves ivartalan nőstény cicám van, csak bent tartom.
Purina/shelma táppal etettem legtöbbször, de voltak kísérletezések drágább tápokkal is. Kb. 1 hónapja elkezdett rengeteget enni. 1.5 hét alatt elfogyott egy 800 gr-os zacskó. Napi 1 alutasakosat is kap.
Most váltottam olyan tápra aminek 41% a hústartalma, napi 50 grammot ír az ő méretéhez de 2-3 óra alatt befalja az egészet. Nem kövér mert sokat játszunk, de azért már elkezdett gömbölyödni.
Mitől lehet hogy hirtelen elkezdett ennyit enni?
Ősszel a cicák elkezdenek tartalékolni a téli hidegre. Akkor is, ha szobában élnek. Evolúciós okai vannak. Pici zsírpárna, vastagabb bunda. (Ez utóbbit majd lesz alkalmad tavasszal összeszedegetni a székpárnákról és a kanapéról :)
Ha nincs más tünet, emiatt - egyelőre - ne aggódj. És nyilván nem kell megengedni neki, hogy az adagját jelentősen túllépje. Szóval kis súlytöbblet ilyenkor belefér - majd tavasszal/nyáron leadja -, de a gyeplő legyen a te kezedben.
Köszönöm, megnyugodtam. :)
Utolsó, azért rakom mindig tele a tálját mert úgy tudtam hogy a cicák nem esznek többet annál mint amennyire szükségük van, és ez így is volt egész idáig. 1 tele tál kitartott 2 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!