Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért eszik hirtelen sokat?

Miért eszik hirtelen sokat?

Figyelt kérdés

1 éves ivartalan nőstény cicám van, csak bent tartom.

Purina/shelma táppal etettem legtöbbször, de voltak kísérletezések drágább tápokkal is. Kb. 1 hónapja elkezdett rengeteget enni. 1.5 hét alatt elfogyott egy 800 gr-os zacskó. Napi 1 alutasakosat is kap.

Most váltottam olyan tápra aminek 41% a hústartalma, napi 50 grammot ír az ő méretéhez de 2-3 óra alatt befalja az egészet. Nem kövér mert sokat játszunk, de azért már elkezdett gömbölyödni.

Mitől lehet hogy hirtelen elkezdett ennyit enni?

okt. 10. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Ősszel a cicák elkezdenek tartalékolni a téli hidegre. Akkor is, ha szobában élnek. Evolúciós okai vannak. Pici zsírpárna, vastagabb bunda. (Ez utóbbit majd lesz alkalmad tavasszal összeszedegetni a székpárnákról és a kanapéról :)

Ha nincs más tünet, emiatt - egyelőre - ne aggódj. És nyilván nem kell megengedni neki, hogy az adagját jelentősen túllépje. Szóval kis súlytöbblet ilyenkor belefér - majd tavasszal/nyáron leadja -, de a gyeplő legyen a te kezedben.

okt. 10. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Az emberek is többet esznek ha jön a hideg. Nem hiába van tele a konditerem tavasszal.
okt. 10. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Az enyémek is többet esznek, mint nyáron. Elhízni ne hagyd azért.
okt. 10. 17:08
 4/7 anonim ***** válasza:
30%
Mi lenne, ha akkor mondjuk nem adnál neki annyi kaját? Istenem...🤦‍♂️
okt. 10. 17:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugodtam. :)

Utolsó, azért rakom mindig tele a tálját mert úgy tudtam hogy a cicák nem esznek többet annál mint amennyire szükségük van, és ez így is volt egész idáig. 1 tele tál kitartott 2 napig.

okt. 10. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Attól, hogy a cica beosztja az ételt, még nem kell korlátlanul a rendelkezésére bocsátani. Ha napi 50 g az adagja, akkor kapjon napi 50 g-ot, nem ciki kimérni. Azt nem kell elvenni előle, ha nem eszi meg egyszerre, akkor nyugodtan otthagyhatod, majd beosztja és falatozgat, de ha bezabálta, akkor így járt, a következő étkezésig nincs más.
okt. 10. 23:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ízlik neki :) És jönnek a hidegek, ilyenkor elkezdenek tartalékolni, miénk ilyenkor 1 kg-t hízik.
okt. 11. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!