Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a jobb a kinti macskáknak?...

Zsuzsi350 kérdése:

Mi a jobb a kinti macskáknak? Ha maradnak a régi helyükön vagy ha jönnek az új helyre, bízva abban, hogy ott se lesz bajuk.

Figyelt kérdés
Van bent 3 ivartalan és kint 3 ivaros. Sajnos nem összeszoktatható a két csapat. Ebből lett már komoly sérülés is. Az egyik macska már 10+éves a másik kettő körülbelül 6 éves lehet. Egyik sem kölyökként érkezett, így csak tippeltem a korukat. 3 megállóval megyünk arrébb.

okt. 6. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
A kinti macskát. Kóbor macskának hívják. Ő oda megy ahova akar.
okt. 6. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem tudod összeszoktatni őket, mert a kinti csapat nincs ivartalanítva. A cicáknak jelen helyzetükben egyértelműen az jobb, ha a mostani helyükön maradhatnak, feltéve, hogy ott valaki ezután is gondoskodik róluk.
okt. 6. 13:24
 3/6 A kérdező kommentje:
A kettes válaszadónak: Sajnos nem tudtuk ivartalanítani. Az időset az állatorvos nem javasolta, mondván nem biztos, hogy felkel az altatásól. Az egyik 6 éveset nem sikerült mert a hordozóból kiemelve a plafonon kötött ki és csak negyed óra fogócska után sikerült a hordozóba vissza varázsolni. Így őt se javasolta az orvos. A harmadik csak eszik nálunk. Szerintem ő annyira nem kötődik hozzánk. A másik kettő viszont mindig itt van a kertben.
okt. 6. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szemrehányásnak írtam az ivartalanítást, tudom, hogy nem mindig megoldható. Azt viszont nem írod, milyen körülmények között maradnának a régi helyen a cicák. Lakik ott valaki, akivel megbeszéltétek, hogy gondoskodna róluk, vagy amolyan kóborcicának hagynátok hátra őket? Ha üresen marad a ház, és csak három megálló, az is megoldás, ha te jársz vissza naponta megetetni őket. Új helyre csak úgy vidd át, ha tudsz nekik kellő életteret (tehát pl. nem egy garázst, hanem legalább egy kertrészt) biztosítani, ahonnan legalább az első pár hónapban nem tudnak meglógni. Ellenkező esetben meg van a veszélye, hogy megpróbálnak visszamenni az előző otthonukba, és végleg eltévednek. Mellesleg ha az a három megálló tényleg kis távolságot jelent, még az is benne van a pakliban, hogy a cicák ismerik a két hely közötti útvonalat. Egy macskákról szóló dokumentumfilmben hallottam, hogy ivaros kandúrok sokszor 8-10 km sugarú területet is bejárnak az éjszakai csatangolások során.
okt. 6. 20:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Vissza tudunk járni etetni, akár 2x is egy nap, de az szerintem nem lesz ugyanaz. Lehet elszoknak onnan. Egyenlőre nincs vevő még így nem tudjuk, hogy az új lakó megengedi nekik a maradást vagy elüldözi őket. Esetleg kutyája lesz. De akkor inkább maradnak. Az új helyen csak pár napig gondoltuk a garázsba zárni, és utána a kertben játszani velük, hogy megszokják azt a helyet, de lehet így is inkább a megszokott helyre jönnének vissza.
okt. 7. 19:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Te érzed, mennyire ragaszkodnak. Amit eddig írtál, abból úgy tűnt, hogy inkább csak a kajáért odacsapódott kóbor cicák. Ha kötődtök egymáshoz, akkor ne hagyd magukra őket, vidd magaddal.
okt. 7. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!